Coca-Cola želi napraviti piće sa marihuanom?

Korporacija gaziranih pića – Coca-Cola je u pregovorima s proizvođačem konoplja kako bi razvili piće od marihuane.

Gigantski proizvođač pića želi razviti piće koje će osloboditi konzumente od boli, a ne ih intoksicirati, kako prenosi kanadski BNN Bloomberg. Očigledno je kompanija vodila “ozbiljne razgovore” s proizvođačicom Aurorom Cannabis.

Zajedno sa mnogim drugima u industriji pića, mi pomno pratimo rast ne-psihoaktivnog konopljinog ulja kao sastojka u funkcionalnim vellnes pićima širom sveta,” kako je izjavila Coca-Cola.

U odvojenoj izjavi, Aurora je rekla kako ne želi da diskutuje o poduhvatu dok god ne bude finalan, ali je dodala: ” [mi imamo] izražen specifični interes za ispunjenjem prostora pića i nameravamo ući u to tržište”

Piće će biti ispunjeno sa konopljinim uljem, sastavnim delom konoplja, koji može pomoći kod olakšanja upala, boli i grčeva, ali nema nikakav psihoaktivni uticaj.
 
Ranije ove godine, Molson Coors Breving je izjavio kako može kreirati marihuanom-ispunjena pića s kompanijom Hydropothecary, dok je Constellation Brand (proizvođač Korone) investirao 4 milijarde dolara više u kompaniju za proizvodnju marihuane – Canopi Grovth.
 
Partnerstvo između Coca-Cole i Aurore biće prvo partnerstvo između proizvođača bezalkoholnih pića i proizvođača konoplje.
 
 
Izvor: mixmagadria.com
 
Avatar photo

Autor: Igor