DA LI ZNATE KOJE SU NAJLEGENDARNIJE ŽURKE AMNESIA IBIZA?

 

Amnesia Ibiza je definitivni jedna od must see party atrakcija na svetu, bilo da ste ljubitelj elektronske muzike ili ne. Na mestu gde se nekada nalazila farmerska kuća, osamdesetih godina prošlog veka nastao je klub koji se smatra kolevkom onoga što nazivamo „balearic beat“ i jedan od zaštitnih znakova Ibize.

Danas Amnesia Ibiza svako veče ugosti preko 5.000 ljudi gladnih dobre zabave na nekoj od svojih legendarnih žurki, od kojih su neke ušle u samu istoriju klabinga.

Evo koje su to kultne žurke koje se vezuju za ovaj legendarni klub:

Cocoon

Nadaleko čuveni Cocoon Sven Vath-a se odigravala u Amnesia Ibiza punih 18 godina. Iako je Papa Sven premestio  Cocoon u Pachu nakon što je žurka postala punoletna, ponedeljak u Amnesia Ibiza je dugo bilo jedno od najboljih klupskih večeri na ovom party ostrvu, na kom su rame uz rame uz Vath-a nastupali i velikani kao što su Adam Beyer, Kink, Nina Kraviz, Richie Hawtin, Ilario Alicante i mnogi drugi.

Cream

Cream je od 1994. bio kolevka trance muzike na Ibizi. Cream je do danas ugostio najveća imena ovog žanra, kao što su Paul Van Dyk, Above & Beyond, Paul Oakenfold, Fatboy Slim i mnogi drugi. Skoro je objavljeno da će se ovaj party preseliti u Hï sledeće sezone, ali ne sumnjamo da će Amnesia popuniti svoju sredu nekom jednako dobrom žurkom.

La Troya

Iako od 2017. u Heart-u, legendarna La Troya punila je Amneziju svake srede od 2009. do 2016. Najpoznatija gay-friendly i transgender žurka na svetu je u Amneziji dosegla kultni status, a čak i oni najkonzervativniji su se vraćali da ponove ovo jedinstveno iskustvo.

La Espuma

Ako ste se pitali odakle ljudima ideja da su pena party-ji zabavni, evo odgovora. Subote u Amnesia su više od 20 godina bile rezervisane za foam partys i klasičan, dobar stari house zvuk. La Espuma će od leta biti rezervisana za sredu u Amnesia Ibiza, pa ko voli nek’ izvoli.

Music On

Šta reći osim Marco Carola? Jedan od najvećih party brendova današnjice svoj klimaks doživljava svakog petka baš u klubu Amnesia Ibiza – bukvalno must visit za sve ljubitelje žurki za sva čula.

Za sve one koji ne planiraju Ibizu u skorije vreme, klubovi Hype i Martinez bar priredili su pravu poslasticu –  na Amnesia Ibiza žurci će u petak 13. aprila nastupiti Darius Syrossian i Mar T, kao i domaća podrška Nexie, John Belk, Danijel Čehranov i Vuk Smiljanić.

U prodaju je pušten ograničen broj karata po ceni od 1000 RSD koji možete naći na svim prodajnim mestima Eventima i Gigstix-a, pa požurite!

Avatar photo

Autor: Igor