DASHA RUSH // Fullpanda (Berlin) @ Drugstore

Rođena ruskinja, moskovljanka koja je obišla gotovo celu planetu, najviše svog vremena provdila je na relaciji Pariz – London – Japan , ukrštajući svoje delovanje kao tehno producent i dj sa drugim vidovima umetnosti , kolaboracijama sa brojnim drugim umetnicima . Njen prvi „live“ nastup bio je deo izložbe u jednoj galeriji gde je koristila zvučne instalacije uz pozorišnu koreografiju imajući za cilj istraživanje emocionalnih i tehnoloških aspekata elektronske muzike.

Danas vodi svoje izdavačke kuće „Fullpanda“ i „Hunger to Create“. Prvo techno izdanje na Fullpanda imalo je značajan uspeh, i našlo se u top chartovima najbitnijih techno igrača. 2006 izbacuje debitantski album „Forms aint Formats“, gde je objedinila dancefloor ritmove i bass linije sa eksperimentalnim ambijentima i pejzažima, mešanje hladnih industrijskih i minimalističnih atmosfera. Album je pokrenuo brojne reakcije i kritike u internacionalnim muzičkim časopisima, dj-eva, producenata. Takav je bio slučaj i sa nekoliko narednih izdanja na Fullpanda records.

 

Ne prestajući sa eksperimentima , 2009, objavljuje svoj drugi album „I run iron I run ironic“ na „Hunger to Create“ records. Zanemarujući očekivanja techno zajednice , Dasha je rizikovala u traganju za novim muzičkim aspektima, to se ogledalo u kombinovanju eksperimentalne „concrete“ muzike sa francuskim pop-om. Izdanje je predstavljeno specijalnim live nastupom sa pozorišnim elementima. Sve se dešavalo u maloj crkvi Theaterkaplle u Berlinu. Izdanje je izazvalo raznolike reakcije, mišljenja i recenzije u časopisima poput De’bug i Groove.

U januaru 2010 izdaje na legendarnoj etiketi „Sonic Groove“ records, Sonic State EP sa 3 treka koji se mogu opisati kao mračni, futuristički, industrijalizovani subsonični bass techno objedinujući i aspekte intelekta i plesa. Ovakav zvuk je postao obeležje nove dekade techno zvuka.

Krajem 2010 Dasha pokreće novi projekat LADA u kolaboraciji sa Berlincem Larsom Hemmerlingom. Potom je usledio Unspoken EP. Na ovom izdanju Dasha je predstavila slušaocima retke elektronske eksperimente i sintetizovane zvukove po ukusu današnjih slušalaca underground muzike. Koreni ovakvog zvuka vode nazad u rani 20 vek koji su izrasli u značajan umetnički talas koji danas ohrabruje eksperimente sa raznim muzičkim i ne-muzičkim formama , odbacujući konvencije i izraz ograničen okvirima tradicionalnog. Slogan njenog lejbla „Fullpanda“, bez potrebe za suvišnim rečima definiše suštinu Dašine muzike. „Samo su vam potrebne uši“. Spremite se za jedinstveno sonično iskustvo, DASHA RUSH , subota 8 mart u Dragstoru !

Cena karte : 300 RSD do ponoći // 500 RSD posle ponoći

http://www.dasharush.info/

http://www.fullpanda.com/

http://soundcloud.com/dasha-rush

Uz Dashu, za dekovima ce se pojaviti TIJANA T I FILIP XAVI.

Avatar photo

Autor: Igor