DAVE CLARKE: TECHNO JE IZGUBIO VEZU SA KORENIMA!

 DAVE CLARKE: TECHNO JE IZGUBIO VEZU SA KORENIMA!

Techno Baron Dave Clarke o izostanku kredita crnoj muzici za razvoj techna i motivima nastupanja uživo u vreme pandemije.

Slavni engleski Baron Techna, kako je proglasio legendarni radijski voditelj John Peel, Dave Clarke u friškom je intervjuu za “fanzin Faith” izneo svoje ne baš pozitivno mišljenje o izvođačima i DJ-evima koji su svoje setove širom sveta održavali i za vreme pandemije. Tačnije rečeno, nazvao ih je “odvratnima”.

“Izvođači koji zarađuju između 20 i 100 hiljada funti po nastupu, koji nemaju nikakvih finansijskih briga, ali im treba narcistička pažnja – to je odvratno. I potpuno se protivi etici na kojoj je sve ovo izgradilo”, oštar je bio Dave kritikovajući posebno ilegalne rejvove za vreme pandemije.

U broju magazina koji na naslovnici ima Róisín Murphy te sadrži i intervjue sa Laurentom Garnierom ili Natashom Diggs, Dave je govorio i o izostanku kredita crnoj muzici za razvoj techna. “Techno ima korene u crnačkoj muzici, neki bi rekli i u Kraftwerku, ali pokret je generalno bio crnački u startu. Techno je negde 2004. postao previše beo i izgubio je vezu s korenima”, naglasio je.

IZVOR: Klubikon.com

Avatar photo

Autor: Igor