Deadma5 i Axwell stižu na Sziget festival u Madjarskoj

Nova imena koja su upravo pridodana sve šarenijoj ponudi Sziget festivala pokrivaju sve žanrove muzike: Deadmau5, Axwell, Bombay Bicycle Club, The Kooks, Crystal Fighters, Anti – Flag, Djaikovski ft TK Wonder & MC Wasp… Ovo je nastavak prethodno objavljene liste na kojoj su – da spomenemo samo neke – Queens of the Stone Age, The Prodigy, Placebo…

Sziget festival je poznat po svojoj raznolikoj ponudi, a Sziget 2014 posebno će biti posvećen “open mind“ tradiciji. Na već najavljenu listu organizator ponovo nudi nova imena, mnoge nove uzbudljive izvođače koji će svakako držati publiku budnom pred pozornicama Sziget festivala!

Ovogodišnji tzv.“Dan 0“, odnosno 12. jula je takođe vrlo poseban ne samo po Queens of the Stone Age – već i po čuvenom Deadmau5-u. Kanadska EDM superzvezda, revolucionarni elektronski umetnik, učesnik najvećih festivala. Kao što je poznato on čini muziku koja je promenila pop kulturu. Do danas njegova karijera ima samo uzlaznu putanju.

Istog dana nastupa i Anti – Flag, ultra provokativni punk rock bend iz Pittsburgha, poznat po svom energičnom muzičkom ritmu i oštrim tekstovima. Njihova muzika i poruka je poziv na akciju za ljude svih nacionalnosti i uverenja da se usredotoče na stvaranje sutra kao bolje mesto za sve…

U periodu redovnih festivalskih dana nova imena su:

Axwell – globalna ikona dance scene, pet puta nominovan za Grammy. U karijeri koja ga je od švedskog podzemlja dovela na vrhu top lista, on je uskrsnuo kao idol moderne house muzike.

The Kooks će takođe odigrati svoj karakterističan i moderan britanski post- punk, podsećajući nas malo i na 60-te. Grupa Luke Pritchard-a dolazi iz Brightona a na Sziget najavljuju da će promovisati i pesme sa njihovog novog albuma, a što će za njihove obožavaoce biti svakako veliko iznenađenje.

Bombay Bicycle Club će takođe izvesti svoj set pred Sziget publikom. Njihov najnoviji album je inovativan, kao lepa zbirka pesama koja će izdržati test vremena… Pesme su im spoj eksperimentalne elektronike i indie rock-a po kojem je grupa u početku i postala poznata.

Glazba Crystal Fighters spaja tradicionalne baskijske akustične muzičke elemente sa mutnim bas elementima i euforičnim elektro zvukovima uz mešanje labave chill – wave i brze dubstep – electro muzike. Na ovaj način grupa izvodi kompleksnu muziku i spaja toliko žanrova tako da možemo reći da trenutno ne postoji niko drugi u alternativnom plesnom svemiru poput njih.

Nakon uspešne muzičke karijere tokom dve decenije, Kiril Dzajkovski iz Makedonije bez sumnje je jedan od najuglednijih kao i hvaljenih elektro umetnika s Balkana. On slovi kao jedan od producenata koji pionirski uvode Balkan zvuk u moderne plesne produkcije! Globalno poznat kao “Balkan Beat fenomen”. Na Szigetu ćemo moći gledati Djaikovski ft TK Wonder & MC Wasp.

Ukusno, stilski uglavnom umerena tempa, u biti melankoličan, ali uplifting je ono što čini Girls in Hawaii. Oni stvaraju magičnu atmosferu sa svojim indie pop. Na Sziget dolaze iz Belgije da predstave svoja unikatna čuda i svoj najnoviji album “Everest”.

Mount Kimbie ima važnu ulogu u stvaranju novog obrazca za elektronsku muziku. Njihov uticaj proteže se daleko izvan ugla plesne underground muzike. Za duo iza kojeg sada stoji legendarna Warp etiketa – to znači kao stabilan nastavak njihovog rada u nadolazećim godinama.

Wild Beasts – sofisticirana gitarska muzika u kojoj jedva da se može osetiti malo folk rock-a. Njihovoj muzici ne nedostaje monumentalnosti, a njihov zaštitni znak je glas pevača i gitariste Hayden Thorpe-a. Bili su nominovani za Mercury Prize pre dve godine za album “Two Dancers“, a na Sziget dolaze da predstave svoj album “Present Tense” objavljen u oktobru i da nas uvedu u lavirint synthpop-a.

Ulaznice po povlašćenoj tzv.“Advance 1“ tarifi dostupne su do 30. marta na svim ovlašćenim prodajnim mestima kao i na web shopu.

Više informacija o programu, ulaznicama, smeštaju kao i mogućnostima dolaska na Sziget dostupne su na web stranici: www.szigetfestival.com

Uskoro ponovo nova imena kao i dopune programskih aktivnosti! Zamislite ispunjenje vaših snova na ostrvu slobode na Sziget festivalu koji će se održati od 11-18 jula u Budimpešti…

Avatar photo

Autor: Igor