DEADMAU5 I RICHIE HAWTIN RADE NOVOJ IGRICI -PIXELYNX!

 DEADMAU5 I RICHIE HAWTIN RADE NOVOJ IGRICI -PIXELYNX!

Joel Zimmerman (AKA Deadmau5) i Richie Hawtin udružili su snage sa timom programera i tehnologa kako bi stvorili potpuno novu AR igru: PIXELYNX.

Uz podršku veterana industrije igara Bena Turnera, Deana Wilsona i Indera Phulla, oba muzičara odlučila su uložiti u stvaranje svemira proširene stvarnosti.
Nova gaming platforma biće uskoro objavljena, nakon potpisivanja ugovora sa Nianticom, koji su, među ostalim, programirali Pokémon GO, Ingress i Pikmin Bloom.

PIXELYNX će koristiti Nianticovu Lightship Platformu i komplet za razvojne programere proširene stvarnosti (ARDK), alat koji pomaže kreatorima da razviju igre u proširenoj stvarnosti (AR), koje “potiču kretanje, istraživanje i povezivanje na globalnoj visini”.
Platforma će takođe raditi kao “virtualni svetski ekosistem” u kojem igrači mogu pratiti NFT-ove i stvarati impresivna okruženja, dok muzičari mogu imati virtualne nastupe.
Igrači mogu skupljati muziku, sredstva i nagrade dok prolaze kroz novi virtualni svet koji su stvorili Zimmerman i Hawtin.
Govoreći o novom projektu, suosnivač Inder Phull rekao je: “Želimo pokrenuti našu platformu 2022. godine. Razvoj mobilne aplikacije koja omogućuje obožavateljima prikupljanje novih pesama i NFT-ova u stvarnom svetu deo je naše vizije o stvaranju muzičkog metaverzuma. Udruživanje sa Nianticom na njihovom Lightship ARDK-u kako bismo razvili našu aplikaciju, omogućiće obožavateljima da nose igru sa sobom gde god da su, spajajući digitalna i stvarna iskustva i obogaćujući iskustvo obožavatelja na potpuno jedinstvene načine,” objasnio je.

U nastavku pogledajte teaser za novu platformu Deadmau5a i Richieja Hawtina, PIXELYNX, a više o svemu saznajte ovde.

IZVOR: Mixmagadria.com

Avatar photo

Autor: Igor