Deep/Progressive house with AudioStorm

Od svog ranog detinjstva Ognjen Vuković, poznatiji pod projektom AudioStorm, je bio fasciniran muzikom. Uživao je u njenoj energiji i lepoti i ona je bila to što ga je podsticalo ka kasnijoj karijeri u elektronskoj muzici. Ubrzo je počeo da upija što je više mogao različitih muzičkih žanrova interesujući se za bendove i izvođače kao što su: Pink Floyd, David Bovie, Joy Division, The Doors, The Cure, Phil Collins, Sting, Simply Red, Depeche Mode, Stone Roses, Pet Shop Boys, Kraftwerk, Vangelis, Jean Mishel Jarre i mnogi drugi…

Početkom devedesetih AudioStorm počinje da obraća sve veću pažnju na pionirske elektro bendove andergraund dance scene koja je postajala sve popularnija i posebno na muziku koja je dolazila iz Goe, Indije. Psy Trance, kako je postao poznat, je za njega bio raznolik, napredan, avanturistički mix istočne i zapadne kulture i novih i starih melodija. Slušanje ove muzike ga je navelo da počne da istražuje i posveti se još progresivnijem zvuku DJ-eva kao što su: Hernan Cattaneo, Nick Warren, Circulation, Deep Dish, Silicone Soul, Darren Emerson, John Digweed, Sasha, Pete Tong, Danny Howels,Satoshie Thomy, Sander Kleinenberg, Dave Seaman,Swen Wath,Swayzak,The Timewriter, Terry Lee Brown Jr, Terry Francis, Anthony Pappa i mnogi drugi.

 

Kako su njegovi interesi u elektro muzici rasli AudioStorm počinje da producira sopstvenu muziku za koju kasnije dobija i podršku mnogih od svojih heroja iz detinjstva. Sada izdaje za neke od svetski poznatih labela  New York based, System Recordings,Londonski Baroque Records – kultni Britanski label deep & progressive house-a, Particles – jedan od najvažnijih progressive house imprinta u Americi, član legendarnog PROTON Radio familly,  Londonske Seamless Recordings, Tactal Hots Music i Stripped Digital etikete i mnoge drugi… Takođe nije želeo da se ograničava određenim muzičkim žanrom tako da njegov izbor varira od Progressive House-a i Techno-a do Chill-Out/Lounge i Indie Dance-a.

Trenutno AudioStorm ima preko 200 produkcijskih radova ispod svog imena i još 30tak u work in progress statusu. Njegovi original mixevi i remixi su puštani na svim meridijanima, raznim festivalima, klubovima i jako velikim i značajnim radio emisijama, najpoznatijih radio stanica, Proton, Frisky, Digitaly Imported, Ibizza Global Radio, Pure FM – su samo imena nekih od njih. Lista DJva koji daju support njegovoj muzici je poduža, počevši od Hernan Cattanea, Nick Warrena, John Digweeda, Dave Seamena, Omid 16B, Eelke Kleina, Olivera Shoriesa, Marca Carole, Erick Morilla, Richie Hawtina, Sander Kleinenberga, Above & Beyonda, Solarstone, Matt Dareya i jako puno drugih značajnijih DJva na svetskoj mapi.
 
Jako bogata i uspešna biografija koju će u budućnosti nadamo se i verujemo dopuniti još značajnijim dostignućima. Uživajte u ovom vanvremenskom putovanju koje je omogućio ekskluzivno za fanove našeg sajta.. 
 

 
Avatar photo

Autor: Igor