DEV9T ĆE OVE GODINE TRAJATI SKORO CELO LETO!

 DEV9T ĆE OVE GODINE TRAJATI SKORO CELO LETO!

DEV9T, interaktivni umetnički događaj, koji je prethodnih godina postao jedinstven u  regionu što zbog lokacije, što zbog koncepta, ove godine će pokušati da nadoknadi sve propušteno u  prethodnom periodu, te će se desiti u novom formatu, koji će biti relaksiran od ograničenja i trajaće skoro celo leto. Programski sadržaj je već definisan za prva dva produžena vikenda u Ciglani i to od 30. juna do 4.  jula i od 14. – 18. jula. 

“U inat svim neslobodnostima koje smo proživeli i preživeli, slobodno možemo reći da će Dev9t ove godine  trajati celo leto. Imamo mnogo radova koji su pristigli još na zimu i koje ćemo, među prvima, prikazati u  Arakisu. Aktiviraćemo sadržaj na Livadi, SK8 rampu i dobro poznatu kafanu. Nedelja je i dalje Porodični  dan… U saradnji sa koncertnom agencijom Odličan Hrčak donosimo i poseban, koncertni deo programa  pod nazivom “Provetravanje na Dev9t” kojim se pridružujemo osvežavanju kulturnog prostora muzičkim i  drugim umetničkim sadržajima.”saopštili su organizatori. 

PROVETRAVANJE NA DEV9T 

Provetravanje je projekat trajnog osvežavanja kulturnog prostora u regionu, koji predstavlja odgovor na  potrebe mladih. Cilj projekta je aktivna podrška mladim ljudima u kretivnom upotpunjavanju njihovog  slobodnog vremena, pružanje pomoći i razvoj njhovih afiniteta, otkrivanje i aktivno podticanje mladih  talenata. Provetravanje je kulturna akcija koja je prethodnih godina periodično , širom Srbije “vetrila”  kulturni prostor. Po potrebi… Ta potreba ukazala se ponovo i akcija je neophodna više nego ikada ranije.  Misija Provetravanja se u potpunosti poklapa sa misijom Dev9t, pa tako u Ciglanu stiže program  “Provetravanje na Dev9t” i donosi live nastupe velikog broja bendova (četvrtkom, petkom i subotom sa  početkom u 21h) i to ovim redosledom: 

– 1. Jul – BJESOVI 

– 2. Jul – REPETITOR 

– 3. Jul – KANDA KODŽA I NEBOJŠA

– 15. Jul – KRALJ ČAČKA 

– 16. Jul – OBOJENI PROGRAM 

– 17. Jul – ARTAN LILI 

Cene ulaznica za program “Provetravanje na Dev9t” biće uskoro saopštene. 

TEMA JE KLATNO. KONKURS JOŠ UVEK TRAJE. 

Osim noviteta u muzičkom programu, ovogodišnje izdanje biće obeleženo već ustanovljenom temom  KLATNO, za koju je vizual radio Slavimir Stojanović Futro.  

Klatno je telo koje se njiše oko ravnotežnog položaja, a kao inicijalni korak za razvoj oscilacija potrebna je  aktivna sila. Sa prvim zamahom stvoriće se energija koja će se vremenom menjati, ali se neće zaustavljati.  Ako ne postoji druga sila da ga zaustavi, klatno će raditi zauvek. Dev9t želi da da taj početni vetar u leđa,  inspiraciju za stvaranje i delovanje kako bismo aktivirali svakodnevnicu i dali joj novu energiju za pokret.  Jer, sam pokret je stvaranje, a stvaranje je umetnost.  

Svi zainteresovani, treba da pripreme dela iz jedne od devet umetničkih sfera, među kojima su muzika,  književnost, slikarstvo, vajarstvo, arhitektura, ples, fotografija, film i strip i odgovore na temu, a ako im  tema nije inspirativna, svakako mogu poslati svoje radove i predloge koji se slažu uz opštu temu Dev9t.  Sve informacije moći će naći na Dev9t Instagram i FB profilima. 

O tome kako i na koji način će dela biti izložena i predstavljena, Dev9t će se blagovremeno izjašnjavati. 

S obzirom da se Dev9t ove godine dešava u potpuno novim i drugačijim okolnostima, organizatori se  obavezuju i na primenu svih mera i preporuka koje se odnose na sve direktne i indirektne učesnike u  organizaciji i održavanju ove umetničke smotre, koje budu važile u tom trenutku, ali i da će pažljivo pratiti  situaciju u narednom periodu i svaki sledeći korak planirati preventivno, svesno i savesno, znajući da je  zdravlje svih nas najvažnije. 

#silakojapokreće #klatno #dev9t #stvarajdalje

Avatar photo

Autor: Igor