Digging Into Reality techno based radio show

 
Pre više od godinu dana, Sayyed Bandar je započeo radio emisiju pod nazivom Digging Into Reality.
Glavna ideja koja stoji iza ovog podcasta jeste da se stavi fokus na “mutual respect” paradigmu, kao segment koji danas evidentno fali što na našoj, to i na globalnoj sceni između izvođača/muzičkih etiketa i organizacija. Takođe je cilj da se promoviše istinski underground, tj. ljude koji su odani ka istom i bave se time iz strastvenih razloga. 
Razočaran sadašnjom scenom i ponašanjem pojedinih umetnika, osetio je potrebu da pokrene ovakav projekat i samim tim da pokuša, ma koliko to u tom trenutku izgledalo negigantsko, probudi kolektivnu svest među slušaocima i samim umetnicima.
Inicijalna ideja je sada prerasla u projekat, birajući pojedince sa muzičkim kvalitetom, ali još bitnije, one koji su zaista spremni da podrže i doprinesu jačanju neraskidive tehno zajednice.
Digging Into Reality epizode su obično industrial/dark/dub/deep/experimental techno orijentisane i emituju se na “Oversound Radio” nedeljom u 20 časova.
 
U toku je treća sezona koju su otvorili britansko-srpski dupli duo Dronelock & Ontal u čijoj epizodi je po prvi put otkriveno nekoliko traka sa njihovog debi albuma ‘The Topics’ koji je izdat na njihovom zajedinčkom labelu “Shadow Story”. Odmah nakon fantasticnog otvaranja, imali smo priliku da čujemo vrlo uvaženo makedonsko ime Andreas Hz pred kim publika svaki put ostane bez daha i kome su neopisivno zahvalni što im je obezbedio bezbroj nezaboravnih žurki. Ovakav početak sezone podstakao je sve naredne goste da se ozbiljno zanesu u svoju “digging” misiju. I kao posledicu dobijamo vrhunsku epizodu u kojoj je hrvatski duo ‘Reversed Sentence’ servirao slušaocima bombastican vinyl only set. 
U poslednjoj epizodi nas je zabavljao Serial, poreklom iz Bosne, u čijoj epizodi možete pronaći mnoštvo industrial, dark techno i sirovih  techno traka.

Vreme je da Vam sa ponosom predstavimo sledece ime iz Beograda, jedan od clanova vrhunske i nemilosrdne ekipe “CONCRETE DJZ” koji će nam gostovati u nedelju (10.05.2015.). U pitanju je Nemanja Mitrović koji je publici poznat kao i “Mudrost”. 
Mudrost je relativno mlad projekat, a koji je do sada na više načina dokazao svoj puni potencijal. I pored okupacije privatnim poslom, ova osoba i dalje uspeva da izdvoji vremena za produkciju i DJing na šta treba da se ugleda većina današnja mlađa, pa čak i starija, generacija.
Nije potrebno puno opisivati ovog vrhunskog muzičara. Njegov soundcloud profile će vas u to svakako uveriti ako do sada niste imali priliku da ga čujete, a to je gotovo nemoguće ako ste ikad odlučili da koračate rejv vodama. 

 
Nakon ove epizode uslediće pauza od 2 nedelje, a onda ćemo u digging familiju ugostiti još nekoliko imena iz Francuske,Hrvatske i Litvanije. Više detalja o predstojećim epizodama i dešavanjima možete naći na Digging Into Reality Facebook stranici ( https://www.facebook.com/DiggingIntoReality ).
 
Novosadska publika imala je do sada priliku da se upozna i sa “Digging Into Reality” serijalom žurki, gde je Bandar na vrlo interestantan način pokusao da predstavi filozofiju koja stoji iza ovog imena. Naime, on je stvorio “digging” tradiciju “back to back” sesija sa svojim gostima, gde su zajedničkim snagama na jednistven način preslikali dubinu koja se krije iza ove ideologije. Novosađani i dalje dobro pamte masivnu energiju koju su im pružili Sugar Lobby, Filip Marjanović (aka REEL) i Goran Emkić.  
 
 
Više o osnivaču Digging Into Reality radio podcasta :
 
Sayyed Bandar, rođen 1993. godine u Amanu (Jordan), bavi se DJingom više od 7 godina, a prvi put je odlučio da javno da nastupa 2010. godine.
Bandar je poznat po svojim energičnim performansima u kojima često hipnotiše publiku vrhunskom kontrolom efekata i time dodaje novu dimenziju u domenu underground klabinga.
Kada je reč o eksperimentisanju efektima, unikatna tehnika ovog mladog DJ-a se uočava u apsolutnoj kontroli 4 kanala efekata, gde obično sa wireless/bluetooth tehnologijama manipuliše dva kanala, a druga dva kanala pomoćnim kontrolerima. 
 
Kroz njegove ruke je prošlo puno žanrova, i samim tim u njegovim setovima se može cuti širok spektar zvukova i stilova. U poslednje vreme u njegovim performansima su dominantni žanrovi poput industrial,dark i dub techna koje često dopunjuje acid i detroit zvukovima, a ponekad i off-beat/breakbeat ritmovima u okviru svojih improvizacija.
 
Interesantno je da i pored svakodnevnog umetničkog pristupa muzici, on je imao i specijalan inženjerski pristup muzici. Stoga je na taj nacin izučavajući DSP (Digital Signal Processing) i “Audio Programming” tehnologije uspeo da napravi nekoliko svojih efekata koji se oslanjaju na matematički račun.
 
Ova osoba, i pored digitalne opsesije, često se nađe okupirana za klavijaturama i klavirima izvodeći razne improvizacije. 
 
 
Avatar photo

Autor: Igor