DIMENSIONS PROMO PARTY @ Drug§tore

Lavina je pokrenuta na otvaranju kluba Drug§tore koje su obeležili tvrdi tehno i betonske obline. 800m2 novog prostora je bilo popunjeno lepim ljudima. Ovog petka, u saradnji sa timom koji stoji iza hrvatskog Dimensions festivala, ugostićemo nadaleko čuvenog DJ Pete-a iz Berlina koji će povesti plesni ritual na Main stage-u, a publika će prisustvovati i premijeri drugog stage-a sa specijalnim gostima iz Japana, Meksika i Makedonije.
 
DJ Pete aka Substance (GER)
Rođen u Kreuzbergu, DJ Pete u svojim setovima ne propušta priliku da publiku provede kroz svoje dvadesetogodišnje iskustvo, od aktuelnih izdanja pa sve do dana kada je samo konzumirao berlinski andergraund. Pristup raznolikom materijalu je sebi omogućio još ’91. kada se zaposlio u čuvenom Hard Wax-u. Od tada, Pete je rastao u izvrsnog producenta i didžeja i postao neizostavni sastojak andergraund scene u Berlinu. Kao deo dua Scion, zadužen je za prvo komercijalno CD izdanje nastalo na Abletonovoj “Live” digitalnoj audio stanici. Uspeh širom sveta je stekao svojim solo projektom Substance i remiksima za gigante poput: Huana Atkinsa, Roberta Huda, Rhythm & Sound i Skubu. DJ Pete-ovi setovi se mogu opisati kao mešavina Tehna i industrijske strane Hausa sa mrvicama Dubstepa.

DJ Pete-u će se za miks pultom Main stage-a pridružiti Tijana T i Pharmacist, poznatiji kao Thinker.

NHK’Koyxen LIVE (JAP) 

Premijeru drugog stage-a, na kom će publika ubuduće imati prilike da čuje više eksperimentalne nastupe, obeležiće nastup Kouheija Matsunage iz Osake, koji jedan od najuzbudljivijih nepoštovalaca bilo kakvih pravila bilo kog muzičkog žanra. Kao vesnik novih ritmova u elektronskoj muzici, pod uticajem Noise-a, Repa i Tehna, Kouhei radi brzo i producira nekoliko numera dnevno. Najponatiji rad Kouheija Matsunage je njegov “Sensational Meets Kouhei” LP iz 2006. godine, sastavljen u jednom danu u saradnji sa Sensational-om iz Njujorka. LP iz 2010. godine “Self VA.” je odiseja od 23 numere haotične buke i bizarnog popa dok je izdanje “3. Telepathics Meh In-Sect Connection” iz iste godine, saradnja sa Mikom Vainio i Šonom Butom iz Autechre. Matsunaga je sarađivao i sa umetnicima poput: Conrad Schnitzler, Mr Maloke iz Puppetmastaz, Merzbow, John Watermann, Asmus Tietchens, RLW, Anla Courtis, Greg Davis…
 
Kouheiju će se na drugom stage-u pridružiti Audio/Video duo Noitu i Abduct koji u seriji DSPH SHOWCASE ispituju optičke granice AV čula. Pored gostiju iz Japana, Meksika i Makedonije, drugi stage će isprobati i dobro poznata lokalna ekipa Mystic Stylez.

Main stage:

DJ Pete aka Substance (GER)

https://soundcloud.com/peter-kuschnereit  

Tijana T (SRB)

https://soundcloud.com/tijanat

Pharmacist aka Thinker (SRB)

https://soundcloud.com/thinker   
 
§econd stage:

NHK’Koyxen (JAP) – live

https://soundcloud.com/nhk_koyxen

DSPH SHOWCASE: Noitu [MK] + Abduct [MEX] – Live AV mash-up

http://soundcloud.com/dsphsounds
https://vimeo.com/96238601

Mystic Stylez (SRB)

https://soundcloud.com/mysticstylez

KARTE: 500 rsd pre ponoći / 700 rsd posle ponoći

NOVA ADRESA: Bulevar Despota Stefana 115 – Poenkareova
(prva/poslednja stanica autobusa: 33, 37, 48, 58)

MAPA:


Avatar photo

Autor: Igor