DIREKTOR DVE MILIJARDE VREDNE FIRME IZ SILICIJUMSKE DOLINE OTPUŠTEN JER JE UZIMAO LSD!

 DIREKTOR DVE MILIJARDE VREDNE FIRME IZ SILICIJUMSKE DOLINE OTPUŠTEN JER JE UZIMAO LSD!

Inače je mikrodoziranje je postala uobičajena praksa u Silicijumskom dolini….

Izvršni direktor Iterablea, firme za email marketing vredne dve milijarde dolara, tvrdi je da je otpušten jer je uzimao LSD tokom radnog vremena. Justin Zhu tvrdi da je otpušten nakon mikrodoziranja LSD-a sa ciljem poboljšanja fokusa pre sastanka 2019. godine. Prema Bloombergu, suosnivač Andrew Boni najavio je Zhuov otkaz emailom prošlog meseca zbog kršenja “Iterableovog priručnika za zaposlenike, pravila i vrednosti”.

Zhuovo “ponašanje takođe je potkopalo poverenje odbora u Justinovu sposobnost da vodi firmu”, napisao je Boni ali je i napisao kako je Zhu bio “inovator i kreativni mislilac svetske klase” te da će ti atributi “ostati temeljni deo naše kulture.”

Mikrodoziranje, odnosno uzimanja male količine psihodelika s namerom da se poboljša fokus ili poveća kreativnost, postalo je sve popularnije među zaposlenima Silicijumske doline, a i drugde. Studija iz 2019. godine pokazala je da mikrodoziranje može imati pozitivne psihološke učinke. Naučnici su testirali 98 ljudi tokom šest nedelja, utvrdivši da su se nivo kreativnosti i povezanosti povećala zajedno sa drugim faktorima.

Izvor: Mixmagadria.com

Avatar photo

Autor: Igor