DJ Metodi Hristov u Sarajevu.

 

U petak, 22. aprila u Sarajevu nastupiće će bugarski DJ, Metodi Hristov, koji je najzapaženije ime svetske tech house scene u zadnje dve godine.

Party će se održati u amfiteatru Doma Mladih, a organizator je dobro poznata sarajevska ekipa Veri Gud Najs. Kao domaća podrška nastupaju DJ Keon, Katze, Amar K i HibridMračno, moćno, melodično – tako bi ukratko mogao da se opiše Metodijev jedinstveni stil koji karakterišu mračna strana tech house zvuka i sirovi house bitovi. Poznat je po tome što voli da eksperimentiše sa različitim stilovima koji su neočekivano dobro kombinacija.

Na DJ sceni, metodi je prisutan već skoro 10 godina, a produkcija je došla spontano. Pažnju svetske javnosti privukao je u 2014. godini kada je njegovo izdanje “Step Outside” označeno kao jedno od najboljih traka koje su se mogle čuti na Ibizi te sezone. Ujedno je podržano od strane artista kao što su Marco Carola, Richie Hawtin, Joris Voorn, Mendo, Andre Crom, Mark Knight, Jay Lumen, Pan-Pot, Ramon Tapia i Audiojack.

Sa svakim narednim izdanjem nastavio je da oduševljava fanove elektronske muzike i njegova popularnost je u stalnom porastu, o čemu najbolje govori to što je prošle godine imao turneje u Americi i Aziji, dok je u Evropi redovan gost svih poznatih klubova i festivala. U aprilu, osim u Sarajevu, bugarski DJ, će nastupati i u Londonu, Salzburgu, Budimpešti, itd. Njegova izdanja se mogu naći na lejblovima kao što su Glasgow Underground, Gruuv, Rejected, Lapsus Music, OFF Recordings, Deeperfect, ViVa Music, Toolroom Records, KD Music i drugi, a nedavno je osnovao svoj lejbl Set About.

Partneri party-a su digitalna izdavačka kuća iz Sarajeva, Submarine Vibes, zatim Tuborg, Red Bull i Udruženje Baza. Medijski sponzori su Radio Antena Sarajevo, Klubikon i Fashion, Beauty, Love.

Prvi 100 ulaznica su u prodaji po cwni od 20KM, a naredna serija po ceni od 25KM. Ulaznice se mogu kupiti preko kupikartu.ba i na platou KSC Skenderija.

Više informacija možete pratiti na FB event-u.
https://www.facebook.com/events/1288707811143572/

Metodi Hristov:

https://www.facebook.com/MetodiHristovFanpage

Live – https://youtu.be/u4KKdFQgsYw

Step Outside – https://youtu.be/CcxhqLOOPtg

 

Avatar photo

Autor: Igor