DJ Tennis: Panker u tehno odelu sa sjajnim smislom za humor!

 DJ Tennis: Panker u tehno odelu sa sjajnim smislom za humor!

Kažu za nas da smo u poslednjih nekoliko godina postali zemlja tenisa, a da je ovaj sport postao jedan od omiljenijih koji voli i staro i mlado. Tako da su se stvorili svi uslovi da širokih ruku prihvatimo italijanskog maga elektronske muzuke koji nastupa pod imenom DJ Tennis.

Ovaj legendarni DJ, koga bliski prijatelji i porodica znaju pod imenom Malfredi Romano, prava je legenda italijanske muzike, i to ne samo elektronske. Postao je poznat kao dete alternativne scene jer je organizovao pank koncerte i bio menadžer mnogim mladim bendovima devedesetih godina. Tu je pobrao sve moguće kontakte, ali i simpatije raznoraznih ekipa. Nakon panka, krenuo je i put organizacije raznorazne drugačije i tvrđe muzike.

Ta eklektičnost duha naterala ga je da krene u novo polje istraživanja, organizaciju Leftfield i pomerenijih žurki za one koji traže malo više od muzike i ne zadovoljavaju se samo onim već toliko puta viđenim i ponuđenim. Nakon 2010. uzeo je stvar u svoje ruke, počeo da drži ruke na volanu, postao DJ i krenuo da vozi masu kroz noć.

Trudi se da stvori intiman odnos sa publikom, tako da čak i u najvećim halama pred više hiljada ljudi sklapa toplu i prijateljsku atmosferu. U muzičkom stilu mu bez sumnje pomaže dolazak iz drugih muzičkih žanrova, pa je atmosferičnost post rok zvuka uspevao da upotrebi i u svom muzičkom izrazu. Naravno, na samo sebi svojstven način.

U rečniku pored pojma „čovek koji uživa u životu“ može komotno da stoji njegova slika. Živi na relaciji Majami – Barselona, drži nekoliko restorana, a u međuvremenu je postao i tražen kuvar. Ima nepreglednu količinu ploča i ne libi se da ih upotrebi kad vrti muziku širom sveta.

A da, zašto DJ Tennis? Pa tu se samo krije fora i dobar smisao za autoironiju. Klub na Siciliji koji svi vole se zvao Tennis, što mu je zazvučalo smešno i jeftino, nešto kao kad su italijani rešili da preotmu disko Amerima, na što jeftiniji i trash način. Tako je i on hteo samo da se zeza sa terminom Tennis, koji bi trebalo da bude bogataški sport, a ne ime za pankera koji kreće u elektro vode. Dobro, u međuvremenu je naučio da u tome što radi bude najbolji, pa smisao za auotironiju može da ostane samo u imenu, jer u praksi, Malfredi iliti DJ Tennis kida.

Glastonbury, Burning Man, Tomorrowland, EXIT samo su neke od njegovih stalnih usputnih stanica, a sada je na redu da ga vidimo u Beogradu, 9. aprila na No Sleep festivalu, gde će nastupiti B2B sa najboljim sa naše elektronske scene, Kristijanom Molnarom.

AUTOR: Miloš Dašić

Avatar photo

Autor: Igor