Dobrodošli na EXIT!

Večeras u 19h biće otvorene kapije 15. izdanja EXIT festivala! U čast otvaranja, EXIT je pripremio na ovim prostorima neviđen audio-vizuelni spektakl, sa legendarnim Pet Shop Boysima u glavnoj ulozi, koji potpisuje svetska umetnica Es Devlin, čuvena po ceremoniji zatvaranja Olimpijade u Londonu 2012. godine, ali i po dizajnu turneja najvećih svetskih zvezda, kao što su Kanye West, Muse, Lady Gaga, Shakira, Miley Cyrus i drugi. Pet Shop Boys pripremaju neviđenu ceremonija otvaranja EXITa – to nije samo koncert, to je mjuzikl, predstava, novi umetnički izraz! 

 

Program na Glavnoj bini festivala počeće u 20h, a otvoriće ga novi projekat Kojota iz Eyesburna, Hornsman Coyote. Nakon toga nas očekuje Energy opening by Balkanopolis, a potom scenu preuzima belgijski hit-mejker sa više od pola milijarde pregleda na Youtube kanalu i autor mega-zaraznih hitova ‘Alors on Dance’, ‘Papaoutai’ i ‘Formidable’, Stromae!

Na mt:s Dance Arenu dolaze hedlajneri vodećih svetskih festivala, proglašeni za najbolji novi elektronski sastav u 2013. godini, britanski dvojac DISCLOSURE, sa specijalnim šouom nazvanim WILD LIFE!

 

U X-Bass programu očekuju nas nastupi neverovatnog Dub FX, koji je juče na ulicama Novog Sada prikazao samo delić atmosfere koja nas očekuje večeras na glavnoj bini i napravio savršeno zagrevanje za EXIT, a uz njega će nastupiti i čuveni Andy C, Jaguar Skills i Dimension.

Na Huawei Fusion binu nam stižu legende amerikane, The Afghan Whigs, Che Sudaka, S.A.R.S i Disciplin A Kitchme. Zvezde Explosive bine biće vatreni Madball, a na Happynovisad bini gostuje Legowelt i veče posvećeno Elektrana organizaciji.

Više hiljada ljudi pristiglo je u Exit Village koji je prve posetioce primio u ponedeljak ujutru. Smešten pored otvorenih bazena SPENS-a, Exit Village ove godine biće u znaku leta! Kamp je otvoren do 16. jula, a ulaznice po ceni od 2700 dinara, možete kupiti na recepciji Vilidža, dok je mapa Vilidža dostupna na ovom linku.

Avatar photo

Autor: Igor