Doktori na tragu lekovitog svojstva čuvene rejv droge – MDMA

 

Studija će se vršiti krajem sledeće godine, a Dr. Wolfson će istraživati uticaj MDMA kod ublažavanja anksioznih poremećaja kod ljudi s karcinomom ili drugih teških obolenja.

Kad je dobio dopuštenje od “US Drug Enforcement Administration-a” da nastavi istraživanje, Dr. Wolfson je odabrao 18 pacijenata na kojima će testirati učinke ove droge.

On čvrsto veruje u “moć transformacijskog učinka” MDMA, ali samo kad se koristi u zdravstvene svrhe. Takođe je naveo kako smatra da MDMA ima “dubok, značajan i brz učinak” u psihoterapijskim lečenjima.

Prvo će posmatrati 13 pacijenata u osmosatnim sesijama nakon uzimanja leka, a ostalih pet pacijenata će dobiti placebo pilule. Istraživanje bi moglo potrajati do 15 meseci zbog komplikovanih postupka. Iz “Food and Drug Administration-a” su takođe potvrdili potencijal MDMA.

 

Ako lek zaista funkcioniše i pomaže bolesnima da prevladaju tegobe koje donosi lečenje i samu bolest, onda imamo obavezu proceniti i podupreti ova istraživanja. Jasno je da odobravamo nastavak studije.” izjavila je njihov PR menadžer.

Avatar photo

Autor: Igor