Druga po redu Aristotech žurka! Stiže sjajni Italijan Rick Sanders

 

Posle malo manje od godinu dana od velikog uspeha prve Aristotech žurke na kojoj su nastupali samLUDA, Luka Vuković & Ivan Radojević i Meteora & Medenica, evo nas u klubu DOT gde imamo priliku da ugostimo Italijana, koji je prvi put u Beogradu- Rick Sandersa. 

Rick Sanders je rođen na ostrvu Sardinija. Od skoro zapažen širom Evropske scene. Izdanja beleži na vodećim labelima underground house muzike kao što su Smiley Fingers, za koji trenutno potpisuje, Ama Recordings, Toolroom, Little Helpers, DJ series i još mnogim drugim. Među trakama koje su ga predstavile muzičkoj sceni izdvaja se ‘When it Rains’, koji je izašao na labelu Raya Okpare – Ama Recordingsu.
Dostigao je top 100 na Beatport deep house chartu uz traku ‘Mademoiselle’, koja je bila jedan od prvih njegovih uspeha na labelu Smiley Fingers.

Juna 2013. je izbacio svoj prvi album ‘Gateway’ takođe za Smiley Fingers, za koji je godinu kasnije u avgustu izdao i prvi sample pack. Rickove trake imaju podršku i mesto u repertoaru mnogih velikih imena internacionalne scene, kao što su: DJ Sneak, Richie Hawtin, Paco Osuna, Nic Fanciulli, Ray Okpara, Andrea Oliva, Roger Sanchez, Jewel Kid, Shlomi Aber, Satoshi Tomiie, Joris Voorn, David Squillace, Danni Serrano, Kruse & Nuernberg, Barem, Blondish, Nicole Moudaber, Mihai Popoviciu, Reboot, Mendo, Audiojack, Stefano Noferini, Marko Nastić, Re.You i još mnogih drugih.

Domaća podrška su Luka Vuković & Ivan Radojević / 031 Republic – electronic music events i samLuda / FUSIONcrew.

Luka Vuković i Ivan Radojević krenuli su u stalnu potragu za savršenim zvukom još u ranom detinjstvu. Najbolji drugovi, odrasli u muzičkim porodicama, počeli su da otkrivaju jazz i rock pod uticajem očeva koji su zajedno svirali u jazz-rock bendu. Putovanje kroz ritmove i emocije koje donosi muzika počelo je veoma rano, pa se Luka oprobao kao bubnjar a Ivan kao bas gitarista. Taj senzibilitet i kompletno muzičko poklapanje preneli su i na elektroniku, koju su otkrili u rodnom Užicu, a prvi nastup u malom lokalnom klubu dobijaju sasvim slučajno. 

Njihovo prvo igralište bilo je obojeno u funky techno, pod uticajem zvuka Kanzyanija, Varele, Umeka… S vremenom, setove usmeravaju ka snažnim, prepoznatljivim tech house i techno ritmovima koje obogaćuju plemenskim beatovima, groovy bas linijama, masnim i dubokim bojama i svedenim vokalima. Kao zaljubljenici u opremu, kojom su okruženi celog života, pasionirano skupljaju komade koje koriste prilikom nastupa. U svojim masivnim DJ setovima uvek eksperimentišu sa loopovima, semplovima i efektima, a specifični zvuk koji opisuju kao groovy tech house sa naglašenim perkusijama, generišu pomoću softvera i kontrolera. Na bini se sjajno dopunjavaju i dele veliku strast koju prenose na publiku, a njihova ogromna harizma i pozitivna energija osvaja svaki prostor za ples, od klupskih žurki širom Srbije do najvećih festivala kao što su Exit, Love fest i Foam fest. 

Luka i Ivan su i među osnivačima organizacije ”031 Republic” koja predstavlja sinonim za klupsku scenu Užica, a postaje sve traženija i širom Srbije. Kao rezidenti na sopstvenim žurkama ugostili su velika svetska techno imena i delili DJ pult sa legendama među kojima su Silicone Soul, Umek, Valentino Kanzyani, Cristian Varela, Marco Bailey i drugi. Radili su podršku i Der Dritte Raumu, Percu, Petru Dundovu… Luka se, dve godine zaredom, našao među finalistima prestižnog svetskog DJ takmičenja burn Residency gde je nastupao sa Adam Beyerom, Ame, Steve Bugom a bio je i laureat Converse DJ konkursa. Obojica se bave i muzičkom produkcijom i na putu su da ostvare plan o formiranju sopstvenog studija. 

Ovaj DJ dvojac sve jače osvaja srca publike širom zemlje, koja ne prestaje sa igranjem dok ne završe set, i tako potvrđuje činjenicu da se kotiraju među vodećim nadama domaće elektronske scene.

samLUDA je Samir Mutapčić. Rođen u Novoj Varoši 1988. – DJingom se bavi nešto duže od dve godine. Prvi svoj nastup imao je aprila 2014. Od tad njegovo ime postaje sinonim dobre zabave. Čovek nezaustavljive harizme poznat po maratonskim setovima i muzici koja insistira na pokretu. Jedan od osnivača FUSIONcrewa. Nastupao je širom Srbije i sa vodećim imenima naše DJ scene. Njegovi uspesi su ga odveli do Urban Bug Stagea Exit Festivala 2015. Takođe beleži revoLOVE festival u Novom Pazaru. Jednom mesečno hostuje veče na Svemirskoj Kafani na kojoj promoviše svoj zvuk i imena u usponu DJ scene.

Dresscode i je ovog puta ‘gospodski’ (zato što, realno, nemamo gde da se oblačimo tako lepo :p).

Dobra zabava je zagrantovana i obuća za ples je obavezna. 

Ulaz je 300 RSD.

RICK SANDERS
https://www.facebook.com/djricksanders?fref=ts
http://www.smileyfingers.com/artists/rick-sanders
http://www.beatport.com/artist/rick-sanders/131115

Luka Vuković & Ivan Radojević
https://www.facebook.com/031republic

samLuda
https://www.facebook.com/samLUDA.fuzzionbeats?fref=ts

Za više informacija posetite oficijalni facebook event klikom ovde.

Avatar photo

Autor: Igor