dRUMELODY objavio spot za traku Sad Umbrellas!

 dRUMELODY objavio spot za  traku Sad Umbrellas!

Sarajevski multimedijalni umetnik Berin Tuzlić aka dRUMELODY nedavno je objavio novi sport za traku Sad Umbrellas nešto mirnijeg intenziteta, s umirujuće melanholičnim prizvukom.

Kao i svaka dRUMELODY traka i ovde postoji priča i prenesena umetnička poruka.

– Spot i pesma govore o našim tužnim životima ispod kišobrana kontrole. Jedini spas nalazimo pod malim srećnim kišobranima koji se pretvaraju u naš micro svet u kom smo svi srećni – ističe Berin i dodaje da je ova pesma zasluženo dobila i slikovit opis zbog svoje lepote specifične slobode.

dRUMELODY je prošle godine objavio posve drugačiji album pod nazivom “Freedom of Imagination” gde smo dobili priliku da čujemo sklop različitih žanrova kroz njegovu specifičnu audio prizmu. Od pop electro break-a, preko dub step-a i eksperimentalnog micro house-a do dancefloor friendly house-a, ovaj neobični miks predstavljen kroz čaroliju šume doslovno nijedniog slušaoca ne ostavlja ravnodušnim. Berin ističe da traka “Sad Umrellas” sa novog albuma ima veliku duhovnu karmu, te da je mu je veoma prijalo da radi i na ovom spotu.

– “Sad Umrellas” na neki način predstavlja zvučnu sliku klime u komunikaciji koja nas okružuje: Vrlo je smirena, opuštajuća što je dobro jer nam je svima potreban “break”, treban nam zdrav mozak koji može slobodno da diše jer taj organ zaista moramo da čuvamo, njega nikako ne možemo obnoviti ili kupiti i zameniti – dodaje Tuzlić.

Prema njegovim rečima, ova traka dobila je naziv “Sad Umrellas” od potrebe da sebe izloujemo i spasemo od globalnog uništenja

– Zločesti ljudi večito teže da nas okrenu protiv od onoga što nas štiti, protiv sopstvene prirode. Nažalost danas je mnogo lepote izvitopereno, karikirano i prevoreno u morbidnost i ružnoću – kaže Berin.

Kada je autentični stil u pitanju, dRUMELODY ni ovde nije poklekao. Ostajući dosledan svom unikatnom pravcu kako u životnoj percepciji, tako i kada je vizuelni identitet u pitanju, odlučuje se na neobičan odabir stajlinga za spot – jarko žuto odelo.

– Za ovaj stayling imao sam ideju za žuto odelo koje je sašila moja krojačica Sabiha, jedna super žena koja je toliko urbana, razume moje želje i u tim svojim godinama da je to fantastično. Mnogo je lakše kada imate u timu ljude sa kojima se razumete i na nekom višem nivou i ne morate previše da objašnjavate svoju zamisao. U ovom slučaju, žuta je bila zapravo jedina boja koja se mogla super slagati sa animacijama koje sam napravio od covera albuma “Freedom of imaginarion” koje su u pozadini spota. Potrefilo se zaista sjajno da se boje uklopile poput čarolije! – naglašava Berin.

Spot za traku se već nalazi na YouTube-u i možete se slobodno zavaliti u svoju omiljenu fotelju, navući roletne i osvežiti se ovim sjajnim muzički elikisrom:

Avatar photo

Autor: Igor