dRUMELODY otkrio novu Ninu Kraviz i snima album sa njom!

 dRUMELODY otkrio novu Ninu Kraviz i snima album sa njom!

Ležerno druženje s prijateljima u Istri, završilo je spontanim snimanjem videa “Boys and Girls” gde se sarajevskom producentu i DJ-u dRUMELODY-ju po prvi put pridružila mlada i talentovana pevačica Jasmina Makota Madori. A, konačan plan je naravno centar svega – objava albuma “Rain Dance” i nastup u Mexico City-ju.

Kada je sredinom leta s prijateljima plovio istarskom obalom, zabava i druženje dRUMELODY-ja i njegovih prijatelja rezultirali su spontanim snimanjem videa “Boys and Girls” i kako to obično i biva kada se stvari dogode neplanirano, samo ostvarenje završilo se sjajno!

Diskografska kuća s kojom je dRUMELODY ostvario saradnju na poslednjem albumu “Freedom of Imagination” izuzetno je bila iznenađena vrhunskim rezultatima spota “Boys and Girls” i bez oklevanja predložena je saradnja Berina Tuzlića kog svi znamo kao dRUMELODY i pevačice Madori.

Konačna ideja proizašla iz videa zapravo je snimanje albuma koji će dRUMELODY-ja odmaknuti od žanra s kojim inače barata kao i od instrumentala koji su prevladavali na spomenutom poslednjem albumu.

Predlog ove saradanje momentalno je prihvaćeno od umetnika pa se prijateljsko druženje u pulskoj uvali pretvorilo u snimanje ozbiljnog projekta odnosno snimanje devet pesama za album “Rain Dance” koji je sniman po online principu – Madori je gotove vokale slala dRUMELODY-ju koji ih je potom spajao sa svojim dance instrumentalima. Ovu kolaboraciju Madori je opisala odličan kreativni ventil u moru obaveza“.

Jasmina Makota Madori pevačica je rodom iz Bosne i Hercegovine koja je najveći deo života provela u Americi. Pevanjem se bavi od detinjstva, a svoje početke ima u klasičnoj, jazz i irskoj folk muzici da bi već s deset godina dobila glavnu ulogu u operi na Northeastern Illinois University, a dalji marljiv rad i upornost donieli su joj stipendije za škole poput Francis W. Parker, Oberlin Collage, Old Town School of FolkMusic.

Kako je odrastala privatno i profesionalno, Madori je svoje muzičke interese proširila na elektronsku muziku koji su joj vremenom doneli saradnju s eminentnim DJ-evima i producentima u Americi i na Balkanu kao što su Laseech, DJ TomBug, Skender Makota ili Burner Brothers pa je zajednički album s dRUMELODY-jem za nju nešto sasvim prirodno.

Osim spomenutih saradnji i očekivanog najavljenog albuma “Rain Dance”, ova uporna i talentovana devojka uprkos svim obvezama i životu na relaciji Evropa – Amerika, uporedo radi i na debitantskom solo albumu klupske muzike za koji potpisuje potpuni autorski i producentski rad kao i njen autorski projekat u kom će pevati uživo uz DJ set.
Nakon što završe s albumom čiji bi se izlazak mogao dogoditi krajem godine, ovaj dvojac ima u planu napravitin ozbiljn party u dalekom Mexico City-ju!

Avatar photo

Autor: Igor