Duh Berghaina se nastavlja i 10. juna sa specijalnom večeri Svena Marquardta!

 

Najpoznatiji svetski klub, berlinski Berghain i njihova izdavačka kuća Ostgut Ton, 9. juna se vraćaju u Beograd, u dobro poznati rov ispod Vojnog muzeja na Kalemegdanu.
 
Biće to treća iz serijala žurki koje tradicionalno jednom godišnje rade sa našom organizacijom Apgrade, a udarnu postavu u petak predvodiće berlinski techno heroj Ben Klock!
Berghain za ovu priliku šalje i rezidente koji trenutno imaju najsvežiji zvuk i aktuelna izdanja – Somewhen i Tobias.
 
Istovremeno, večeras se u Beogradu otvara izložba fotografa i čuvenog simbola berlinskog muzičkog hrama, Svena Marquardta, koji boravi u Beogradu ovog juna u okviru programa “Artist in Residence”. Izložba pod nazivom “Future’s Past” trajaće do 17. juna, a pored svečanog otvaranja, Sven će imati i svoje specijalno muzičko veče u subotu 10. juna. Biće to upravo nastavak velike Ostgut Ton žurke njegovog kluba i matične kuće Berghain, a dan duže u Beogradu ostaće i njegov kolega Tobias. Domaću podršku čine Vlada Janjić, Akioki i Ewox, a prva cena ulaznica je samo 300 dinara i njih broj je veoma ograničen.
 
Tobias. Live at Boiler Room: https://youtu.be/-7ISLMC2Gk4
 
Pored svog vodećeg, Berghain u Beograd šalje i dvojicu trenutno veoma aktuelnih rezidenata. Tobias Freund je dobro poznato ime berlinske avangarde, a njegovo ime seže sve do post-punk perioda iz 80-ih i kultnog benda Sieg Über Die Sonne čiji je osnivač. Vrsni studijski inženjer i tehno vedeta hrama na raskrsnici Krojcberga i Fridrihšajna, na Kalemegdan dolazi u “live” izdanju da predstavi svoj novi, treći album za Ostgut Ton “Eyes in the Center”.
 
Apgrade je u samo dve protekle sezone u Beograd doveo gotovo sve vodeće izvođače elektronske scene kao što su to Sven Väth, Richie Hawtin, Nicolas Jaar, Dixon, Tale of Us, Marcel Dettmann, Chris Liebing ili Loco Dice, ali i prave ikone svetske scene među kojima su i Miss Kittin, Function, Agoria, Efdemin, Mathew Jonson, Terrence Fixmer, Mike Huckaby i Steve Bug. Na Apgrade događajima predstavljene su i neke od novih zvezda kao što su Recondite, Sebastian Mullaert, Fabio Florido, Valentin Stip, Dave Harrington, Julian Jeweil i Caleb Calloway, a domaću podršku pružali su Marko Nastić, Tijana T, Vladimir Ivković, Marko Milosavljević, Kristijan Molnar, Filip Xavi, Schwabe, Monosaccharide, Alexandar Ivković, te rezidenti Gordan Paunović i Vlada Janjić.

 

Avatar photo

Autor: Igor