Dvostruki nastup Nine Kraviz i prepuna tvrđava obilježili početak 7. Dimensionsa!

 

Dobro raspoloženje sa koncerta otvoranja 7. Dimensions festivala u Areni nastavilo se dan kasnije na štinjanskoj tvrđavi gde je prvi festivalski dan – četvrtak, obeležio dvostruki nastup techno megazvezde Nine Kraviz, Moodymannova višesatna selekcija najraznovrsnijih plesnih melodija, prvi zajednički nastup hipnotičkog dvojca Lene Willikens i Vladimira Ivkovića te veliki broj izuzetno dobro raspoloženih posetitelja iz celog sveta.

Na pozornici The Clearing bilo je dinamično uz nastupe uspješnog domaćeg producenta svjetske karijere – Petra Dundova i perjanice njujorškog undergrounda – Volvox. Subdub Arenu tresli su dub, bass i ini srodni zvukovi u izvedbama The Buga, Male i DJ Laga.

Sama festivalska lokacija odlikuje se brojnim pozitivnim promjenama, od proširene i već vrlo dobro prihvaćene pozornice The Garden, preko raznolike ponude snacka i koktela, do brojnih punktova na kojima se mogu napuniti narukvice za bezgotovinska plaćanja bez suvišnog čekanja.

I techno i disco – eklektični vikend na Dimensions festivalu

Festivalski petak na pozornici The Clearing obilježit će nastup jednog od headlinera festivala, cijenjenog engleskog glazbenika Jona Hopkinsa – suradnika Briana Ena i sastava poput Coldplaya, kojeg će naslijediti domaći izuzetno aktivni dvojac Jan Kinčl&Regis Kattie u izvedbi uživo. Kultni pariški Rex Club na Gardenu slavi tridesetogodišnjicu postojanja s cjelokupnim ženskim line-upom kojeg predvode Koreanka s berlinskom adresom i megazvezda Peggy Gou, te rRoxymore, Gabriela Vergilov i Ash Lauryn. Subotnji program nudi nastupe predstavnika najrazličitijih glazbenih pravaca – majstor disco i house plesnih melodija Hunee orkestrirat će pozornicom The Clearing, Garden će preuzeti po plesnom ritmu izuzetno kompatibilne kolegice Margaret Dygas i Sonja Moonear, ujedno i perjanice glazbene etikete Perlon. Billy Nasty i Stingray protrest će The Void, a kultni Ballroom rezerviran je za domaće glazbenike: Boruta Cvajnera, Felvera & Jogardea, ekstraktovce Labuda i Mimija, Bebetta i Skeptika – novi glazbeni projekt splitskog DJ-a Pere Fullhousea. Nedjelju na The Clearingu preuzima zvijezda koncerta otvaranja Outlook festivala (srijeda, 5. rujna, pulska Arena) – Bonobo s cjelovečernjim DJ setom. Void će se njihati uz srodne, harmonične plesne ritmove Palms Traxa, Ilije Rudmana i Josey Rebelle, dok će na pozornici Garden cjelovečernji set imati britanski glazbeni autoritet i dugogodišnji rezident slavnog londonskog kluba The Fabric – Craig Richards i Nicholas Lutz.

Usporedno s večernjim muzičkim programom na tvrđavi Punta Christo, na dnevnoj pozornici The Beach nastupaju raznorodni muzički u pretežito laganijim izdanjima s puno sunčanih melodija. Posebno izdvajamo plažni set uvijek izvanredno raspoloženog Huneeja u nedjelju, kada će nastupiti i Fatima s The Eglo Bandom uživo i njihov kolega s labela – Alexander Nut. Sličan se program odvija i na brojnim mjesecima unaprijed rasprodanim brodovima koji s probranim line-upom i raspoloženim posjetiteljima festival plove brijunskim akvatorijem.

Ulaznice za festival mogu se kupiti na blagajni na glavnom festivalskom ulazu u petak, subotu i nedjelju od 11:00-02:00 sata. Cena trodnevne ulaznice je 700 kuna, dvodnevna 500 i jednodnevna 250 kuna.

Avatar photo

Autor: Igor