E, OVO JE LEVEL HARD: BG rapsodija uz stare i nove techno bogove!

 

Kako je ove treći nivo “Hard Code” igrice, red je da bude najteži do sada. Ako su prva dva izdanja bila medium, ovaj je definitivno u kategoriji HARD.

Okupiće 10 imena iz samog krema svetske i domaće techno scene, za razliku od prethodnih, ovaj “nivo” traje dva dana, a održava se 10. i 11. novembra u Hangaru Luke Beograd na Dorćolu. Trenutno su u prodaji samo ograničeni brojevi kompleta karata za oba dana po specijalnoj PROMO CENI OD 1.200 DINARA! Mogu se kupiti u svim Win Win radnjama u zemlji, kao i u poslovnici DD Tickets u Beogradu (Strahinjića Bana 22), a tu je i online opcija (print at home) putem sajta www.ddtickets.rs. U prodaju će uskoro biti puštene i pojedinačne karte!

Lajnap predvode dvojica britanskih techno bogova iz stare škole. Dave Clarke, “techno baron”, čovek o kome se sve zna i čiji prošlogodišnji nastup na Dance Areni Exita se još prepričava. Zatim Luke Slater, mastermind koji već skoro tri decenije iznova i iznova postavlja standarde. Naša publika ga dobro pamti po nezaboravnim gigovima na prvom izdanju HCP, ali i na Exitu pre tri godine, kad je bio specijalni gost neuništivog Carla Coxa. Međutim, Luke sada dolazi u Beograd kao jedan od najtraženijih svetskih Live actova – Planetary Assault System (PAS)! Šta reći sem – BOOM!
 
 
Harizmatični Nemac i miljenik lešeg pola Dax J pravo je osveženje i trenutno najveća atrakcija u techno priči! Srpsku publiku je, bez pardona, kupio neverovatnom atmosferom koju je napravio na Exitu ove godine, pa nema razloga da tako ne bude i na HCP Weekendu! Prepoznatljiv je po brzom miksu starog i novog zvuka, ali u modernom ruhu. Nema stajanja uz njega! Ako ovako nastavi, sigurno je da će u budućnosti steći kultni status. 
 
PAS i Dax J u “Hangaru” nastupaju drugog dana Hard Code Weekend-a, 11. novembra, a uz njih za pultom će biti jedan od predvodnika Pole groupe ekipe slavnog Oscara Mulera i redovno lice u Berghainu i Tresoru – P.E.A.R.L. (LIVE)!
 
Uz “techno barona” prvog dana, 10. novembra, nastupiće još jedan Mulerov prijatelj, a ujedno i jedan od njegovih najomiljenijih “saboraca” i vlasnik nepreveziđenog live acta  – Christian Wunsch. I za kraj, jedna od najintrigantnijih pojava u technu – Black Asteroid. Ovaj Njujorčanin, poznat je i po veoma hvaljenom projektu Motor sa kojim je bio na turneji sa slavnim Depeche mode, ali i saradnji sa legendarnim Prince, kao i nekoliko – pazite sad – modnih dizajnera!
Domaća podrška prvog dana su Luka Concrete i Kobaya, a drugog Speedy i Marko Milosavljević. 
Avatar photo

Autor: Igor