EPIZODE festival doveo najveće svetske DJ-eve u Aziju!

 

EPIZODE festival, muzički i umetnički spektakl koji je startovao u Novogodišnjoj noći na plaži vijetnamskog ostrva Phu Quoc, uspešno je završio svoj 11 – dnevni program!

Festival u trajanju od 31. decembra do 10. januara 2018, ugostio je najveće svetske house i techno titane, kao što su CARL COX, RICHIE HAWTIN, RICARDO VILLALOBOS, DIXON, LOCO DICE, CHRIS LIEBING, NAKADIA. Na festivalu su se predstavili i najveći svetski party brendovi, kao i brojni azijski talenti. Osim muzičkog blaženstva, publika iz celog sveta, uživala je u hipnotišućim dekoracijama, raznovrsnim dnevnim aktivnostima i vibrantnoj atmosferi.

Muzička ikona CARL COX nastupao je u spektakularnoj Novogodišnjoj noći, uz podršku artista kao što su  Tyoma, Sacha Muki and Eric Powell.  Plaža Sunset Sanato na Phu Quocu bila je prepuna posetilaca iz celog sveta, koji su đuskali do jutra.

HYTE, jedna od vodećih svetskih party institucija, predstavio je svoj showcase 5, 7 i 9. januara, uz vodeća svetska imena kao što su vlasnik etikete DESOLAT LOCO DICE, techno innovator RICHIE HAWTIN, resident Berghaina MARCEL DETTMANN, power dvojac PAN-POT, jedna od prvih techno dama NICOLE MOUDABER, vlasnik Saved Records NIC FANCIULLI, Rekids dama PEGGY GOU. Nakon osvajanja Main Stage, HYTE afteri održavali su se na Freesby stageu, uz mnoge nezaboravne momente kao što su sunrise setovi Loco Dicea i Chrisa Liebinga.

Moskovska ARMA preuzela je festival 6. januara, uz event koji je trajao do večernjih sati narednog dana. Legendarni RICARDO VILLALOBOS izveo je epski sunrise set, a kao podrška nastupili su Perlon legenda SAMMY DEE, micro-house masteri DAN ANDREI, FUMIYA TANAKA i DENIS KAZNACHEEV. Noć puna magičnog groova nastavila se do narednog dana, kada je RICARDO VILALLOBOS ponovo stao za dekove I odsvirao eksluzivni sunset set.

EPIZODE je ugostio još globalnih plesnih ikona, kao što su LUCIANO, RYAN CROSSON, JAMIE JONES, DUBFIRE, TINIb2b BILL PATRICK, AME b2b DIXON, NAKADIA. Podrška DJ herojima bili su Epizode rezidenti:

visoko cenjeni pionier elektronske muzike u Rusiji – TYOMA, i internationalno proslavljeni ROUSTAM koji redovno nastupa na eventima kao što su tINI and the Gang i Half Baked.

SUNSET ŽURKE bile su među omiljenim momentima festival, uz nastupe imena kao što su RICARDO VILLALOBOS, LUCIANO i TYOMA.

Na festival su se predstavili i brojni azijski artisti iz Vijetnama, Bangkoka, Singapura, Hong Konga, Kuala Lumpura i Seula. Oni su doneli zavodljive zvuke u opsegu od tribal housea do mračnog elektra i solidnog techna. HIBIYA LINE – osnivač legendarnog klubaThe Observatory u Ho Chi Minh Cityju, svirao je zajedno sa “The Obs” rezidentom, poznatim kao DAN LO. OUISSAM, vlasnik kluba Savage u Hanoiju, gde je organizovan prvi Bolier Room jugoistočne Azije, nastupao je zajedno sa Savage rezidentom, poznatim kao MINH8 Dvojica internacionalno priznatih artista SUNJU HARGUN i DAN BURI, predstavljali su Tajland svojim senkama techna. Reprezenti Singapura bili su ZIG ZACH i prva dama singapurskog klabinga – CATS ON CRACK. Top imena iz Kuala Lumpura, ALAM i OBADIUS, doneli su svoj melodični techno a aodeće DJ-ane iz Hong Konga, OCEAN LAM i JO.D, oduševile su publiku mračnim zvukom. MARCUS L, vlasnik kluba Faust u Seulu, otprašio je solidni techno set, MYLE je vrtela fuziju organskog i sintetičkog zvuka, dok je A FRIEND OF MARCUS iz Sidneja, transformisao beatove u spejsi energiju.  

Nakon prošlogodišnjeg debi izdanja, ove godine uložili smo značajna sredstva da unapredimo festival i omogućimo najbolje party iskustvo našim posetiocima. Doveli smo najbolje svetske i azijske DJ-eve, obogatili smo umetnički setup i unapredili infra strukturu dodavanjem više umetničkih instalacija i specijalnih lasera, postavljanem lepog restorana i chill-out zona.Phu Quoc je rajsko ostrvo sa predivnim pejzažima i plažama i  finim lokalnim stanovništvom, i naš cilj je da pozicioniramo EPIZODE kao savršeno novogodišnje muzičko putovanje. Srećni smo što smo ove godine imali ljude iz celog sveta, koji su uživali u žurkama i afterima, I koji su širili veoma specijalan vajb na koji smo ponosni”, izjavio je Epizode organizacioni tim, dodajući: “Ulaganje u azijsku lokalnu zajednicu je jedan od naših prioriteta. Srećni smo što smo u mogućnosti da obezbedimo top muzički program koji pomera granice u Aziji, i zadovoljini što smo ugostili najbolje Azijske talente, rame uz rame sa internacionalnim superstarovima. Ovo je tek početak, nastavićemo da blisko sarađujemo sa lokalnim predstavnicima i da ojačavamo odnose sa lokalnom zajednicom.

Festival je organizovala moskovska kompanija Sagrado Corp. Ovaj holding je lokalno veoma aktivan, ko-organizujući kulturni program internacionalnog Expoa u Astani, i organizujući turneje mnogih DJ-eva i muzičara u Moskvi, kao što su Solomun, Wu Tang Clan, Carl Cox, Tiesto, Sven Vath, Luciano, W&W etc. 

Više informacija dostupno je na sledećim linkovima:

 

Website // Facebook // Instagram

 

Avatar photo

Autor: Igor