Eric Prydz: Napuštanje Swedish House Mafie bio je pun pogodak za mene!

 Eric Prydz: Napuštanje Swedish House Mafie bio je pun pogodak za mene!

Iako je to medijski skoro uvek bila tabu tema, Prydz je praktično jedan od osnivača i bivši punopravni član SHM-a od samih početaka.

Mnogi ljubitelji Prydza i SHM nisu možda nikada znali da je Swedish House Mafia projekt četvorice švedskih prijatelja san koji se ostvario još iz tinejdžerskih dana (Eric Prydz, Axwell, Steve Angello i Sebastian Ingrosso).

Nedavno je i sam Prydz dao intervju Zane Loweu za Apple Music Beats 1, a posebno se ističe komentar: “Jedna od najboljih stvari koja mi se mogla dogoditi bilo je napuštanje Swedish House Mafie”.

A nastavlja dalje:

“Bio sam tamo od samih početaka, ali mislim da je tadašnji SHM bio nešto sasvim drugo od onoga što je nastalo nakon što su Steve Angello i Sebastian Ingrosso odlučili preuzeti projekt. Bilo nas je četvoro, svi smo odrasli zajedno u Stockholmu. Bili smo najbolji i nerazdvojni prijatelji.

Naša studija su bila u istom kvartu gde smo stvarali novi tip muzike tada zvan “electro-house”. I stvarno smo gurali jedni druge i time bili nadahnuti.

Mislim da je najbolje što se moglo dogoditi i dogodilo se, a to je da sam preselio u London jer se moja muzika i način na koji je gledam bili sasvim drugačiji od onoga što su oni voleli.

Znajući da svaki naš projekt ima različite stilove morali smo se složiti. I ne bismo želeli živeti u svetu u kojem nema izvanrednog producenta poput Eric Prydza. Verovali smo da plesnoj muzici trebaju oboje; i Eric i Swedish House Mafia da bi u potpunosti uspeli.”

IZVOR: Klubskasceha.hr

Avatar photo

Autor: Igor