Erick Morillo, Nic Fanciulli, Hot Since 82 i Sebastian Ingrosso na festivalu Ultra Europe

Na veselje brojnih obožavaoca, jedan od vodećih DJ-eva  na svetu, zločesti dečko elektronske muzike, Erick Morillo, potvrdio je nastup na najiščekivanijem događaju letne sezone – festivalu Ultra Europe! Na festivalskim će pozornicama u Splitu nastupiti i švedska superzvezda Sebastian Ingrosso, poznat po saradnjama sa brojnim kolegama i najpopularnijim DJ-evima današnjice, a u line-up se upisuju i Hot Since 82, Kill The Noise, Nic Fanciulli i DJ SNAKE. Među ostalima se ističu domaći izvođači, Edy C, Pero Fullhouse, Silvio Hrabar, Mayavanya i hrvatsko-slovenski duo Vanillaz.

Trenutno, listu zatvaraju, abecednim redom, Barks David Mel, Elio Riso, Emrah Is, Mossel, Gelab, Jewelz & Scott Sparks, Kryoman DJ Set, DJ Max, DJ Max Cartoux, PHNTM, RioTGear, Rory Lynman, Steve Mulder, Two Loud i Vicetone, Vice V. Računica je jasna – dosad je objavljeno čak 59 izvođača, a do početka festivala bi će ih objavljeno još.

Uz to, festival ove godine traje dan duže, tačnije od 11. do 13. jula u Splitu, a nakon dana pauze, u utorak 15. jula najveće rejvere očekuje ekskluzivna završnica, Ultra Beach, ispred hotela Amfora Beach Resort na Hvaru. Organizatori podsećaju kako su u prodaji na www.ultraeurope.com ulaznice za sva tri festivalska dana u Splitu po ceni od 129 EUR i dnevne VIP ulaznice po ceni od 99 EUR, dok će najveći obožavaoci željni ekskluzivnog rejva na plaži dobiti dodatnu priliku kupiti ulaznicu za završnicu na Hvaru, nakon što se prvi kontingent karata rasprodao.

Interes za festival Ultra Europe nadmašuje očekivanja organizatora, uz sve veći broj država iz kojih se očekuju posetioci. Tako će, prema sadašnjim rezultatima prodaje, na festivalu plesati obožavaoci elektronske muzike iz više od 100 zemalja sveta.

Festival Ultra Europe nije samo muzicki dogadjaj; to je jedinstveno iskustvo, destinacijski festival, koji posetiocima, osim uživanja u muzici, trenutno najpopularnijih DJ-eva sveta, pruža i mogućnost otkrivanja hrvatske obale i Jadranskog mora kao vrhunske turističke destinacije, koje je ujedno i savršena kulisa za najsavremeniju produkciju koja prati festival. Posebno nas veseli činjenica da ove godine interes dolazi iz još više zemalja sveta i da su obožavaoci prepoznali naše napore da im osiguramo još bolje festivalsko izdanje“, izjavio je Joe Bašić, direktor firme Adria MM Produkcija, koja je hrvatski suorganizator festivala i podsetio kako su se među partnere festivala i ove godine upisali ORYX Rent a Car, službeni rent-a car festivala i Heineken, zahvaljujući kojem je u toku i takmicenje za DJ-eve na službenoj Facebook stranici.

Što se ipak DJ-eva iz ove faze line-upa tiče, iako je nezahvalno tražiti najveću zvezdu, ističe se Erick Morillo, izvođač sa platinastom nagradom i brojnim singlovima na različitim muzickim listama. Njegovi remiksi uključuju hitove brojnih zvezda, poput Whitney Houston ili Basement Jaxx, a vlasnik je i legendarne izdavačke kuće Subliminal Records. Već više od deset godina, Morillo svojim beskompromisnim stilom privlači pažnju obožavaoca po celom svetu i ostaje jedan od najznačajnijih DJ-eva današnjice.

Ni Sebastiana Ingrossa ne treba posebno predstavljati – taj je švedski DJ i producent bio trećina zvezdanog trija Swedish House Mafia, ističe se saradnjama s poznatim kolegama, a ljubitelji elektronske muzike trenutno jednostavno obožavaju njegov hit We come, We rave, We love, kojim će, za očekivati rasplesati Poljud.

Nic Fanciulli britanski je DJ i producent elektronske muzike, koji je svoju karijeru započeo sa 16 godina, pustajuci u lokalnim klubovima. Danas je vlasnik izdavačke kuće Saved Records, a sarađivao je s Underworldom, Kylie Minogue, UNKLE-om, Locom Diceom, Joshom Winkom i Tracey Thorn. Među njegovim se hitovima ističu Round&Round, Wild, Materia i Movin’ On.

DJ Snake, odnosno, William Grigahcine, francuski je DJ i producent hip hop i elektronske muzike. Poznat je po saradnji s Lady Gagom na njezinom albumu Born This Way, za što je zaslužio i nominaciju za nagradu Grammy 2012. godine. Poznat je po remiksima pesama Kanyea Westa, Duck Saucea, Major Lazera i Michaela Jacksona. Njegova pesma Turn Down for What, nastala u saradnji s Lil Jonom, ostvarila je zavidan uspeh ulaskom u TOP 10 Billboard’s Hot 100 u julu ove godine.

Hot Since 82, odnosno Dadley Padley, DJ je i producent house muzike iz Velike Britanije. Poznat je postao gotovo preko noći zahvaljujući otkazivanju opreme na afterpartyju na Ibizi. Tada je uzeo svoj mobitel i počeo miksovati vlastitu muziku, a publika je na to pozitivno reagirala. Zahvaljujući tome, stupio je u kontakt s danskim DJ-em Noirom s kojim je izbacio hit singl Let It Ride. Osim toga, njegovi poznatiji singlovi su The End i Shadows. Nedavno ga je popularni časopis MixMag opisao kao izvođača koji trenutno donosi ogromne pomake u house žanru.

Kill the Noise, odnosno Jake Stanczak, njujorški je producent elektronske muzike. Poznatiji je po imenu Ewun pod kojim je i objavio nekoliko kompilacijskih albuma. Sarađivao je sa Skrillexom, Fatman Scoopom i Michaelom Angelakosom na singlu Recess koji je ušao na 57. mesto tabele UK Singles. Uz ovu najavu, uskoro se očekuje i najava izvođača koji će zabaviti publiku na rejvu Ultra Beach na Hvaru, a objavljena je i tačna satnica i raspored izvođača po festivalskim binama – Mainstage Ultra Worldwide, Ultra Worldwide Arena, Ultra Worlwide Arena Carl Cox & friends. Bina će ukupno biti pet – tri na Poljudu, jedna na Zapadnoj obali i jedna na završnici Ultra Beach.

Sve informacije i vesti mogu se pronaći na www.ultraeurope.com, na službenoj Facebook stranici festivala i Twitter profilu.

Avatar photo

Autor: Igor