Exit festival izabran za najbolji festival u Evropi

Sa velikim ponosom i ponekom suzom radosnicom želimo da vam se pohvalimo da je EXIT je osvojio prvo mesto u kategoriji najvećih evropskih festivala (Best Major European Festivals) na ceremoniji dodele Evropskih festivalskih nagrada za 2013. godinu (European Festival Awards 2013), koja je upravo završena na festivalu Eurosonic Noorderslag u Groningenu u Holandiji!

Publika iz cele Evrope, zajedno sa EFA žirijem, koji čine istaknuti pojedinci iz sveta festivalske industrije, zajedničkim glasovima odlučili su da je u konkurenciji od 360 najvećih festivala iz čitave Evrope upravo EXIT festival iz Srbije najbolji!

Nagradu je u Gronigenu primio strateški direktor festivala, Dušan Kovačević, koji je ovom prilikom izjavio:

Želeo bih da zahvalim Eropskim festivalskim nagradama zbog ove neverovatne prilike da predstavim EXIT pred celim svetom. Takođe bih želeo da zahvalim festivalskoj publici i članovima žirija koji su glasali za nas. Neki od vas već znaju da je EXIT festival jedinstven u svetu, jer je nastao kao studentski pokret za mir i slobodu u Srbiji i na Balkanu. Verujemo da je društvena odgovornost EXIT festivala i dalje važan razlog našeg postojanja. Zbog toga i posvećujem ovu nagradu svim vernim ljubiteljima EXIT festivala, pogotovo onima iz Srbije i sa Balkana, kao i našem Novom Sadu, najboljem gradu na svetu, u kojem se EXIT održava od samog početka!

Festival Egzit (Exit) je od 2010. godine, kada je ustanovljena dodela EFA nagrada, svake godine ulazio u izbor deset najboljih festivala, a ove godine okitio se i glavnim priznanjem. 

Glasovi festivalskih fanova sabrani su sa glasovima EFA žirija, sastavljenog od najistaknutijih ličnosti iz evropske festivalske industrije i putem tog mehanizma Egzit je u decembru 2013. godine uvršten u deset finalista. 

Dosadašnji dobitnici glavne nagrade (Best Major European Festival) su: “Open’er Festival” iz Poljske (2009/2010), “Sziget Festival” iz Mađarske (2011) i “Tomorrowland” iz Belgije (2012)

SVIM VERNIM LJUBITELJIMA EXIT FESTIVALA KOJI SU GLASALI ZA NAS VELIKO HVALA – BEZ VAS SMO SAMO JOŠ JEDAN NA MAPI EVROPSKIH FESTIVALA, SA VAMA SMO – NAJBOLJI U EVROPI!!! VIDIMO SE U JULU! :*

Najbolji festival 

EXIT Festival (Srbija) – pobednik 

Nominovani:

  • Dour Festival (Belgija)
  • Hurricane/Southside (Nemačka)
  • Open’er Festival (Poljska)
  • Pukkelpop (Blegija)
  • Rock Werchter (Belgija)
  • Sziget (Mađarska)
  • Tomorrowland (Belgija)
  • Wacken Open Air (Nemačka)
  • Woodstock Festival (Poljska)

Najbolji festival srednje veličine 

Melt! Festival (Nemačka) 

Najbolji mali festival 

FUSION Festival (Rumunija) 

Najbolji festival u zatvorenom prostoru 

Metal Hammer Paradise (Nemačka) 

Najbolji novi festival 

B.my.Lake (Mađarska) 

Festivalska himna godine 

Daft Punk – Get Lucky 

Hedlajneri godine 

Arctic Monkeys 

Debitanti godine 

Imagine Dragons 

Najbolji festivalski line-up 

Berlin Festival (Nemačka) 

Omiljeni evropski festival izabran od strane izvođača 

Lowlands (Holandija) 

Promoter godine 

FKP Scorpio 

Nagrada za inovacije na polju zdravlja i bezbednosti 

Paleo festival (Švajcarska)

Avatar photo

Autor: Igor