Nakon što je EXIT proteklih godina sa svojom No Sleep muzičkom platformom obišao vodeće klubove u Londonu, Njujorku, Barseloni, Rimu, Briselu i drugim metropolama, nosilac titule za najbolji evropski festival iduće nedelje stiže i na čuveni Amsterdam Dance Event da pred najznačajnijim predstavnicima muzičke industrije predstavi neke od najboljih DJ talenata iz našeg regiona!

 

Nakon što je EXIT proteklih godina sa svojom No Sleep muzičkom platformom obišao vodeće klubove u Londonu, Njujorku, Barseloni, Rimu, Briselu i drugim metropolama, nosilac titule za najbolji evropski festival iduće nedelje stiže i na čuveni Amsterdam Dance Event da pred najznačajnijim predstavnicima muzičke industrije predstavi neke od najboljih DJ talenata iz našeg regiona!

Popularni ADE, koji je ujedno i festival i konferencija, danas je najvažnija industrijska smotra koja okuplja sve vodeće, ali i nadolazeće DJ-eve, producente, izdavače, agente, bukere festivala, produkcijske kuće i brojne druge aktere globalne elektronske scene, a u pitanju je skup odakle su se mnogi vinuli u sam svetski vrh.

U petak, 19. oktobra, od 17 do 23 časa, EXIT pravi regionalni muzički “showcase” na najekskluzivnijoj lokaciji za vreme ADE-a, u senzacionalnom klubu i hotelu The Crane Faralda koji je smešten u gigantskom kranu u nekadašnjoj amsterdamskoj luci, današnjem kreativnom distriktu NDSM. Na ovom događaju koji će se prenositi uživo u saradnji sa globalnom striming platformom Be-At.tv, EXIT će predstaviti neka od trenutno najistaknutijih regionalnih izvođača kao što su Marko Nastić, Ilija Đoković, Mladen Tomić b2b Siniša Tamamović, DJ Jock i Nevena Jeremić! Specijalna gošća ovoj postavi biće Parižanka u strelovitom usponu na svetskoj sceni i rezidentkinja čuvenog kluba Rex – ONYVAA! Ovo će biti deo ukupnog programa ADE 2018 tokom kojeg će nastupiti i Solomun, Maceo Plex, Richie Hawtin, Alan Walker, Nina Kraviz, Hot Since 82, Adam Beyer i mnoga druga imena sa samog vrha elektronske scene

Sa samo tri autentično opremljena apartmana u masivnom lučkom kranu, hotel važi za favorita među kraljevskim porodicama, VIP ličnostima i DJ zvezdama kao što je Skrillex, a jedinstvenoj atmosferi doprinosi i đakuzi na vrhu krana sa pogledom na ceo Amsterdam. Zanimljivo je i da će pre Exita na istom mestu svoj “after-party” održati čuvena izdavačka kuća Diynamic koju predvodi još čuveniji DJ i producent poreklom sa naših prostora, Mladen Solomun!

The Crane Faralda upisaće se tako na dugačku listu klubova partnera sa kojima EXIT sarađuje, bilo da ih je ugostio na Petrovaradinskoj tvrđavi ili da je u njima održao svoje promotivne žurke, a na ovom impresivnom spisku nalaze se kultne klubovi kao što su londonski fabric, berlinski Tresor, Rex i Concrete iz Pariza, Fuse iz Brisela, Sub Club iz Glazgova, Nitsa iz Barselone, Grelle Forelle iz Beča, Corsica Studios iz Londona, Arma17 iz Moskve, Goa iz Rima, The Bunker iz Njujorka, Salon des Amateurs iz Dizeldorfa, te ovdašnji favoriti Drugstore, 20/44 i Tunnel.

Uskoro prva najava izvođača za EXIT Tribe 2019!

Ovogodišnji, 18. po redu, EXIT festival posetilo je oko 200.000 posetilaca koji su tokom četiri noći i dana prošli kroz festivalske kapije. Osvojena titula evropskog, a po mišljenju mnogih i svetskog festivalskog šampiona, imala je proslavu dostojnu ovog istorijskog uspeha, a izjednačen je i dnevni rekord od 55.000 ljudi na festivalu. Naredno izdanje EXIT festivala biće održano od 4. do 7. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu, a uskoro stiže i objava najvećih svetskih hedlajnera za 2019!

 

Avatar photo

Autor: Igor