Facebook omogućio naplaćivanje Live događaja!

 Facebook omogućio naplaćivanje Live događaja!

Iako je ova funkcija najavljena pre nekoliko meseci, Facebook je konačno počeo da omogućava kompanijama i pojedincima da unovče svoje online događaje koji se održavaju putem ove platforme. Ova funkcija trenutno je aktivna u Americi i 19 drugih zemalja, ali ne i kod nas.

Kako svi povezani sa muzičkom industrijom trpe finansijski zbog COVID-19 virusa, Facebook pokušava da pomogne, omogućavajući kreatorima da pronađu drugi način zarade putem svoje platforme. Dok su brojni streamovi uživo usmereni na dobrotvorne organizacije koje sakupljaju donacije, Facebook će sada omogućiti kreatorima i umetnicima da naplaćuju pristup streamovima.

Direktor Facebookove aplikacije Fidji Simo izjavio je za “Tech Crunch” da su se u junu ove godine, prenosi uživo na Facebook stranicama udvostručili u odnosu na isti period 2019. godine.

S ciljem objedinjavanja svih aspekata hostinga virtualnog događaja na jednom mestu, Fidji je objasnio kako vlasnici stranica sada mogu kreirati online događaj, odrediti cenu, promovisati događaj, prikupiti uplate i održati događaj, sve na jednom mestu.

Trenutno Facebook stranice mogu održavati događaje na Facebook Live-u kako bi došle do šire publike, ali takođe su u fazi testiranja plaćenih događaja na Messenger Roomsu radi ličnijih i interaktivnijih susreta.

Da li će ovo prerasti u održivi biznis za DJ-eve i producente koji se gotovo isključivo oslanjaju na virtuelne događaje u odsustvu nastupa u klubovima? Teško je reći, ali gledajući uspeh Tomorrowland Around the World online festivala koji je probio led sa prodajom karata za digitalni event, ovo bi mogao biti jedan od načina.

Više informacija o svemu ovome možete saznati na ovom linku.

Avatar photo

Autor: Igor