Tri najveće platforme za dopisivanje biti će ujedinjene do 2020.

 

Facebook je objavio da će kombinovati svoju uslugu dopisivanje sa Instagramom i WhatsAppom kako bi stvorio novu infrastrukturu za razmenu poruka.

Prema Facebooku, koji poseduje Instagram i WhatsApp, sve tri aplikacije nastaviće raditi kao samostalni programi, ali messenger usluga na svakoj aplikaciji može preći platforme. Stoga osoba na Facebooku može odmah poslati poruku nekome ko ima samo WhatsApp ili Instagram nalog i obrnuto.

Firma planira uvesti novu funkciju društvenih messengera do kraja 2019. ili početkom 2020. godine. Prema The New York Timesu, osnivač Facebooka i izvršni direktor firme Mark Zuckerberg kontrolu nad ove tri aplikacije želi povezati sa svojim planovima za uvođenje novih usluga za zarađivanje novca te jačanje oglašavanja.

Facebook je izjavio da “želimo izgraditi najbolja moguća iskustva s porukama; ljudi žele da poruka bude brza, jednostavna, pouzdana i privatna. Radimo na tome da sve naše proizvode za razmenu poruka kodiramo od kraja do kraja i razmotrimo načine kako olakšati kontakt sa prijateljima i familijom u svim mrežama.

Zuckerburgovi planovi da spoje infrastrukturu tih aplikacija protivi se njegovom obećanju da će i Instagram i WhatsApp ostati autonomni kada je kupio obe firme.

IZVOR: mixmagadria

Avatar photo

Autor: Igor