FATBOY SLIM: BANKARE STE SPASILI, A MUZIČARI MORAJU NAĆI NOVI POSAO?!

 FATBOY SLIM: BANKARE STE SPASILI, A MUZIČARI MORAJU NAĆI NOVI POSAO?!

Britanska legenda Fatboy Slim komentarisao je najave da se muzičari usled korona krize moraju prekvalifikovati.
Pre nekoliko dana ministar finansija Ujedinjenog Kraljevstva Rishi Sunak sugerisao kako bi muzičari i ljudi zaposleni u drugim umetničkim industrijama usled pandemije i njome izazvane državne krize trebali početi razmišljati o promeni karijere. Sve se to zbiva dok kreativne, kulturne i zabavne industrije urgiraju na vladu da im osigura konkretniju pomoć, za što je Sunak izjavio da je malo verovatno.

Naravno, takve su izjave naišle na oštre kritike, a jedan od najglasnijih oponenata legendarni je Norman Cook, poznatiji kao Fatboy Slim. On je za Mixmag friško izjavio kako “bankarima, kada su bili propali, niko nije rekao da se moraju prekvalifikovati; oni su bili spašeni jer se smatralo vitalnim za državnu ekonomiju”.

Upitan zašto bi vlada uopše morala spašavati noćni život, koji je prominentan predstavnik i za koji je izjavio da nije fer da bude meren dvostrukim kriterijumima u odnosu na bankare. Fatboy Slim je ukazao na veliku količinu novca koju zabava i umetnost generišu te na njihov enorman uticaj u kompletnoj britanskoj kulturi.

“To je plodno tlo ideja. To je ekonomija vredna 66 milijardi funti godišnje. Tako da ima finansijskog smisla, a umetnici su deo britanske kulture, a pop i plesna muzika te klupska kultura su naši veliki izvozni proizvodi i čine nas državom kakva jesmo”, naglasio je.

IZVOR: Klubikon.com

Avatar photo

Autor: Igor