Fenomenalni DJ SASHA usled otkazivanja nastupa John Digweeda stiže na Nektar Fresh Wave Festival!

 Fenomenalni DJ SASHA  usled otkazivanja nastupa John Digweeda stiže na Nektar Fresh Wave Festival!

Jedno veliko DJ ime menjamo drugim! Naime, nakon što je John Digweed morao otkazati nastup na ovogodišnjem Nektar Fresh Wave Festivalu, na Main bini festivala nastupiće fenomenalni DJ SASHA.

DJ SASHA i John DIgweed najuticajniji su producenti i izvođači progressive elektronskog zvuka, a zajedno su obeležili razvoj, afirmaciju i popularisali jedan od najslušanijih pravaca elektronske muzike na planeti! Legendarni su njihovi nastupi koji su obeležili dvadesetogodišnju eru saradnje, koja je počela još devedesetih godina prošlog veka sa njihovim zajedničkim, srebrenim izdanjem, što je jedno od najvećih priznanja za izdanja koje se dodeljuje na osnovu broja prodatih kopija, ali i uticaja na svetsku muzičku baštinu, albumom Northern Exposure.

Digweed-ov PR tim objasnio je razloge zbog kojih je John bio primoran otkazati nastup na najvećem festivalu elektronske muzike u BiH: “Dragi John Digweed fanovi i ljudi Fresh Vave festivala. S teškim srcem moramo svima doneti ovu neugodnu vest, samo nekoliko dana pre najvažnijeg festivala kojeg smo toliko dugo čekali, John nažalost ne može da putuje zbog problema sa pasošem / vizom i to zbog njegovog termina u američkoj ambasadi da aplicira za radnu vizu za američku turneju u septembru. Ova procedura ima ograničenja koja se odnosi na putovanja van Ujedinjenog Kraljevstva u periodu od 14 dana pre odlaska u ambasadu, a u okviru kojih i datum održavanja Fresh Vave festivala, nažalost, pada. John je veoma razočaran ovom situacijom, ali na sreću njegov dobar prijatelj i legendarni umetnik Sasha će ga zameniti i verujemo da ćete svi imati nezaboravno muzičko putovanje”.

DJ SASHA je nominovan za Gremi nagradu, četiri puta dobitnik International Dance Award, four times četiri puta dobitnik nagrade DJ Mag Award, nezaobilazna zvezda naslovnica, internaciono priznati izvođač uživo, čovek kome nije potrebno posebno predstavljanje. Njegova uspešna karijera raste eksponencijalno, kao i opseg njegovih dostignuća: mixing fabric 99, mnoštvo izdanja na najpoznatijim diskografskim kućama, čuvene duge noćne setove, fantastične kompilacije poput Late Night Tales, kolaboracije koje redovno završavaju na prvim pozicijama uticajnih svetskih top lista, autor najtraženijih progresivnih melodija na Essential BBC radiju 1.

Sve ovo itekako ga čini više nego dostojnom zamenom za nastup John-a Digweed-a na Main bini Nektar Fresh Wave Festivala u subotu, 7. avgusta. Šezdeset renomiranih izvođača sa svetske i regionalne muzičke scene nastupiće na devetom Nektar Fresh Wave Festivalu, koji će se ove godine održati od 5. do 7. avgusta na banjalučkoj tvrđavi Kastel!

Više od 85% VIP i 70% regularnih festivalskih ulaznica je već rasprodato, smeštajni kapaciteti u Banjaluci su poprilično popunjeni, a interesovanje regionalne festivalske publike je najveće od kad festival postoji. Prema dosadašnjim podacima festival će posetiti ljubitelji elektronske muzike iz više od 20 svetskih zemalja, a pred festivalski period ove godine je i u znaku velikog broja zahteva za akreditovanje novinarskih ekipa iz zemlje, regiona, sveta.

Ulaznice za deveto izdanje Nektar Fresh Wave Festivala dostupne su na prodajnim mjestima u Banjaluci: Trg Krajine i Hogwarts Pub, a dostupne su i putem ticket servisa Kupikartu.ba i na njihovim prodajnim mjestima širom regiona. U prodaji su paket trodnevne ulaznice po cijeni od 60 KM / 30 €, trodnevne VIP ulaznice po cijeni   100 KM / 50 €, jednodnevne ulaznice po ceni od 30 KM / 15 € i jednodnevne VIP ulaznice po cijeni od 50 KM / 25 €. 

Napominjemo da svi koji su zadržali prošlogodišnje ulaznice iste mogu iskorititi za ulazak na ovogodišnje izdanje festivala.

Avatar photo

Autor: Igor