Festival MAD IN BELGRADE posetilo više od 20.000 ljudi!

Od otvaranja festivala u subotu u podne, pa sve do zatvaranja u ponedeljak u dva ujutru, kroz kapije prošlo više od 20.000 ljudi!

Sinoć je u parku kod Muzeja savremene umetnosti završen prvi MAD in Belgrade festival, a tokom dva dana kroz kapije festivala prošlo je oko 20.000 ljudi! Program je zvanično zatvoren nastupom nemačkog DJ-a Wankelmuta, koji je set krunisao svojim velikim hitom “One Day / Reckoning Song” uz brojne ovacije prisutnih na Mad Dog bini. Žurka je za one najizdržljivije nastavljena do ponedeljka u podne u klubu Barutana.

Lepo vreme obeležilo je i drugi MAD dan, a sjajan muzički program uz propratne sadržaje u parku ispred Muzeja savremene umetnosti privukli su veliki broj posetilaca. Drugi dan svakako je obeležio Boiler Room, koji je juče snimao i uživo prenosio 6 sati programa na Lavirint bini, uz nastupe naših DJ-eva. Domaću scenu u najboljem svetlu predstavili su Marko Nastić, Tijana T, Jackie Dagger & Feloneezy, Dejan Milićević, Schwabe & DJ Brka, Vlada Janjić, X-Coast Live i 33.10.3402, a direktor berlinskog Boiler Room-a Michail Stangl čitav prenos je posvetio sakupljanju pomoći za ugrožene od poplava u našoj zemlji.

Prelepo popodne na Crazy Rabbit bini obeležili su nastupi Toni Allena i Jimi Tenora, američke r’n’b umetnice Kelele, a veče se usijalo kada je na binu izašao čuveni DJ Krush kog je beogradska publika dugo čekala, OVDE možete osetiti deo sveukupnog party ludila koje je vladalo na Crazy Rabbit bini. Drugog festivalskog dana nastupili su i Omar S, The Shit Robot Show, Trust,Pachanga Boys, Marko Nastić i mnogi drugi.

Sav prihod od ulaznica od prvog dana festivala biće uplaćen za pomoć nastradalima od poplava, a zajedničkom akcijom MAD festivala i Fonda B92 organizovano je prkupljanje paketa pelena za bebe iz ugroženih područja.

Zeka Riki, koji je u martu uveseljavao Beograđane na Trgu Nikole Pašića, probudio se ovog vikenda u parku zajedno sa novom instalacijom Florentijna Hofmana, posebno kreiranom za Beograd i njegove žitelje. U pitanju je 15 metara visoka skulptura narandžastog medveda Belgrade Bear, koji je festival proveo u centru lavirinta i Labytinth bine, a medu možete videti OVDE. Pored brojnih zvezda, gost MAD in Belgrade festivala bio je i sam Hofman, koji je takođe izrazio žaljenje zbog elementarne nepogode u regionu i pozvao ljude da kupe kartu za prvi dan festivala i tako pomognu žrtvam poplava. Njegove dve skulpture bile su deo manjih intimnih bina na kojima su tokom dva dana nastupili Mike Mago, Fanatik, Celtronic DJs, Banda Panda, Tamarinsky, Dušan Kačarević, Peppe, CFSN DJs i Voneve. Atmosferu na festivalu pored spektakularnih bina i džinovskih skulptura su dodatno obojile cirkuske akrobate, plesači na svili i šminkeri koji su uneli dozu glamura u izgled posetilaca.

Organizatori MAD in Belgrade festivala se zahvaljuju svima na kreiranju do sada neviđene dvodnevne žurke i zakazuju druženje i naredne godine. Bića MAD!

Avatar photo

Autor: Igor