Festival ULTRA Europe vraća se u Hrvatsku!

 Festival ULTRA Europe vraća se u Hrvatsku!

 Organizatori festivala ULTRA Europe od danas mogu i službeno potvrditi da se najveće, najiščekivanije i najvažnije međunarodno događanje u Hrvatskoj vraća u Split!

Da se nešto sprema dalo se naslutiti već u petak, kada se na društvenim kanalima pojavio kratki video teaser, koji je bez puno reči najavio ono što Ultranauti čekaju već mesecima – napokon je došao trenutak da se najsjajnija zvezda hrvatske zabavne i muzičke industrije ponovo vrati tamo gde joj je i mesto – na najljepšu letnu binu, u samom srcu Dalmacije. Split će biti domaćin osmog izdanja jedinstvenog festivala, koji će se održati od 8. do 10. jula 2022. godine, na Parku Mladeži, nakon čega sledi destinacijsko muzičko putovanje i odlazak na Brač, Hvar i Vis. 

Festival ULTRA Europe deo je velike ULTRA Worldwide familije koja se, nakon velike pauze, vraća jača nego ikad. Novogodišnji Resistance u Sidneju rasprodan je u samo nekoliko dana, u toku su završne pripreme za Ultra Music Festival u Melbourneu, a povratak festivala na mesto gde je sve i počelo, u Bayfront Park u Miamiju, od 25. do 27. marta, vest je koja je označila ponovno buđenje svetske elektronske muzičke scene. Kao drugo najveće događanje ove velike festivalske porodice i ULTRA Europe nastavlja tamo gde je i stala –  nastavlja postavljati nove rekorde, dovoditi još veće muzičke zvezde u Hrvatsku, otkrivati čarobne domaće lokalitete i stvarati nezaboravna iskustava za brojne inostrane goste. Jednako tako, nastavlja u generisanju nemerljivih marketinških i domaćih učinaka te i dalje hrabro kroči prema osvajanju samog vrha svetske festivalske scene. Osmo izdanje održaće se uz podršku Vlade Republike Hrvatske, Splitsko-dalmatinske županije, Grada Splita i Hrvatske turističke zajednice, a posebna pažnja biće posvećena sprovođenju i poštovanju svih mera vezanih uz Covid-19, kako bi celo događanje i sve destinacije bile sigurne za posetioce, poručili su iz organizacije. 

Festival ULTRA Europe je već godinama u svijetu prepoznat kao vodeći Premiere Destination Music Festival. Ovo je jedini festival na svetu koji uz vrhunske muzičke izvođače i produkciju nudi i nezaboravno sedmodnevno putovanje brojnim čarobnim lokacijama u Hrvatskoj. S više od 9 miliona posetilaca, Hrvatska je proglašena najuspešnijom i najsigurnijom evropskom turističkom destinacijom u 2021. godini, što je samo dodatna potvrda da će Split, Dalmacija i Hrvatska biti ne samo spremni i sigurni za leto 2022, nego i u samom vrhu najpoželjnije destinacije turistima iz celog sveta. 

Osmo izdanje festivala službeno započinje u četvrtak, 7. jula, kada je na rasporedu Opening Party, nakon čega sledi trodnevni ULTRA Music Festival na Parku Mladeži u Splitu, od 8. do 10. jula. Sledi ULTRA Brač, koji će se tradicionalno održati u jednom od najlepših otvorenih klubova na Mediteranu, 585 Clubu. Već sledećeg jutra, 12. jula, putuje se na najsunčaniji hrvatski otok gde posetioci očekuje malo drugačije iskustvo i osveženi programski koncept. Naime, popodnevni beach party se seli na Paklene otoke, gde će se osim programa ULTRA Beach održati i večernji program Resistance Hvar, u Carpe Diem Beach Clubu. Resistance Closing Party Vis zadnja je destinacijska stanica, a održat će se 13. jula, u intimnoj i ekskluzivnoj atmosferi 200 godina stare tvrđave Fort George na Visu, poznatije pod imenom Fortica. 

Što se sve sprema i kako će se obeležiti dugoočekivani povratak festivala u Split, saznaće se u narednim danima i mesecima, a po čemu je ULTRA toliko posebna i zašto se nalazi na “bucket listi“ obožavatelja širom sveta, govore brojke zabeležene nakon poslednjeg održanog, sedmog izdanja festivala. Više od 150.000 obožavatelja stiglo je u Hrvatsku iz rekordne 143 zemlje sveta, među kojima je najviše bilo onih iz Španije, Velike Britanije, Norveške, Australije, Nemačke, Švedske, Austrije, SAD-a, Kanade i Holandije. Domaćih fanova bilo je više nego ikad, njih više od 35.000, a zabeležen je i milioniti posetilac čime je ovaj festival daleko najveće međunarodno događanje u Hrvatskoj. Kako bi sve savršeno funkcionisalo u organizaciji je sudelovalo više od 2.000 ljudi, za poseotice je sviralo više od 250 DJ-eva na 12 bina u 5 gradova, a sve je to pažljivo pratilo i više od 300 akreditovanih domaćih i inostranih novinara. Park Mladeži zasijao je novim sjajem i moćno se predstavio svetu kao novi domaćin festivala, a važno je napomenuti da će se sedmo izdanje pamtiti i po najmanjem broju intervencija svih službi u istoriji.  

Lista izvođača bila je impresivna, a najveći su pečat stavili upravo najveći – mega trojac Swedish House Mafia koji je među prvim povratničkim nastupima i gradovima uvrstio ULTRA Europe i Split. Bio je ovo najveći i najskuplji line up ikad! Među brojne rekorde upisala se i glavna bina sa dužinom stagea od 67,50 m, čime se upisao u istoriju kao jedan od najdužih stageva u Evropi i nikad pre viđenim u našem regionu. Oprema je stigla u 50 šlepera što uključuje više od 1800 light uređaja te više od 1200 metara kvadratnih LED ekrana. 

ULTRA Europe 2019 AFTERMOVIE

ULTRA Europe Aftermovie još je jedan zaštitni znak festivala, a do sad ih je pogledalo više od 13 miliona ljudi. Režiju i montažu poslednjeg devetominutnog videa, u kojem se prvi put prikazuju Zagreb kao i brojne druge bajkovite hrvatske lokacije, potpisuju Charly Friedrichs i Diogo Camargo te snimateljski tim Final Kid Films. Svi kadrovi snimani su RED digitalnim filmskim kamerama te vrhunskom opremom, a da bi vizualno iskustvo bilo potpuno sve je snimano u 4K rezoluciji. Više od tri miliona kuna uloženo je u produkciju filmskog podsetnika na najbolje festivalske trenutke te u live stream splitskog dela festivala koji se na kanalima Youtube i Facebook gledalo u više od 124 zemlje sveta sa više od 7 miliona pregleda. Reč je o još jednom rekordu u godini koja će se pamtiti i po tome da se live stream prvi put mogao direktno pratiti na odvojenim kanalima s Resistance i glavne bine.

Sve informacije o festivalu, osim na službenoj stranici www.ultraeurope.com, mogu se pronaći i na Facebook stranici festivala, Twitter profilu, Instagram profilu, gde će u narednim danima biti predstavljena brojna ovogodišnja iznenađenja i noviteti.

Avatar photo

Autor: Igor