FONDACIJA FRANKIE KNUCKLES-a POKREĆE NOVI DOGAĐAJ NA ADE

Fondacija Frankie Knuckles započinje Frankie Fest svojim prvim događajem u subotu, 19. oktobra na Amsterdam Dance Eventu (ADE) , vodećoj konferenciji i festivalu elektronske muzike.

Frankie Knuckles , poznat kao “Godfather of House Music”, napravio je trajan uticaj na plesnu zajednicu rezidenturom u noćnom klubu Chicago, skladištu u kasnim 70-ima i 80-ima. Producirao je ikonske trake poput „Baby Wants to Ride“, „The Whistle Song“ i „Your Love“.

Fondacija Frankie Knuckles je neprofitna organizacija koja ima za cilj da podrži muziku u školama, LGBTQ mlade beskućnike, istraživanje i prevenciju AIDS-a, istraživanje i obrazovanje dijabetesa. Pokrenuta je 2014. godine nakon smrti legende house-a.

Osnovan i organizovan od strane čestog saradnika Frankie-ja, Eric-a Kuppera i Kenny Summita, Frankie Fest će biti globalni događaj, koji ima za cilj da podrži finansiranje aktivnosti fondacije svojim narednim događajem koji će se održati u Novembru u San Francisku. U ADE verziji nastupiće obojica, Kupper i Summit, kao i DJ Sneak , Francois K i Mousse T.

Pogledajte zvanični letak za događaj u nastavku.

 

Avatar photo

Autor: Igor