Four Tet, Floating Points i Little Dragon otvaraju četvrti Dimensions festival u pulskoj Areni!

 

U dve hiljade godina staroj pulskoj Areni, jednoj od najimpozantnijih pozornica sveta, u sredu 26. avgusta, velikim koncertom biće otvoren četvrti Dimensions festival. Ispod stogodišnjih kamenih zidina i svodova Arene, jedne od šest najvećih rimskih amfiteatara u svetu, krenuće uzbudljivo Dimensions putovanje kroz mnogobrojne sfere elektronske muzike, na koje će publiku povesti lideri ovog eklektičnog i progresivnog glazbenog smera. Koncert otvorenja nezaobilazni je deo iskustva Dimensions odiseje, koja će se do 30. avgusta nastaviti na tvrđavi Punta Christo i poluostrvu Štinjanu pored Pule. A u centru pažnje koncerta otvorenja u Areni su glavni izvođači večeri: Four Tet Live, Little Dragon i Floating Points.

Britanski muzičar Kieran Hebden, poznatiji kao Four Tet već godinama istražuje spektar elektronske muzike, pronalazeći inspiraciju najviše u jazzu, hip-hopu, technu, grimeu i folku. Njegov poslednji, sedmi album ‘Beautiful Rewsind’ izdat 2013. godine, najavio je dinamičan zaokret prema plesnijim house ritmovima, a Four Tet se ne i dalje ne prestaje razvijati u jednog od najboljih svetskih elektronskih izvođača.

Hvaljeni švedski kvartet Little Dragon šarmirao je kritiku i publiku još 2007. svojim istoimenim albumom prvencem, nakon kojeg su usledila još tri albuma, uključujući i prošlogodišnji ‘Nabuma Rubberland’. Savršeno pozicionirani na granici između plesne muzike i downtempo perspektive, njihova bogata muzička tekstura teče po rubovima elektronskog pop mainstreama i obećava dobar provod svima koji će prisustvovati koncertu.

Floating Points je neurolog po danu, a producent, kompozitor i DJ po noći. Sa klasičnom muzičkim obrazovanjem još od malih nogu i velikom strašću za jazz muziku, ne poznaje granice kada su u pitanju kreativnost i izražavanje. Floating Points je trenutno jedan od najuzbudljivijih svetskih producenata i istovremeno vodećih DJa klupske scene. Na koncertu u pulskoj Areni Floating Points će izvesti svoje nove skladbe uz podršku benda, čiji će članovi svirati elektronske i klasične instrumente.

I ove godine na koncertu otvorenja Dimensions festivala pridružit će se svetski poznati internet project Boiler Room, koji će putem svojih popularnih internet kanala uživo prenositi koncert otvorenja.

Prošlogodišnji koncert bio je bez sumnje jedan od najboljih događaja u istoriji Boiler Rooma. Nils Frahm i Darkside su bili neverojatni, a celi koncert Cariboua činio se kao krunisanje jednog od najboljih muzičara u svetu elektronske muzike našeg vremena i njegov više nego zasluženi medijski iskorak. Naše je izrazito zadovoljstvo što se imamo priliku vratiti na to prekrasno mesto i ove godine – rekao je Gabriel Szatan iz Boiler Rooma.

Iz Arene u Puli, već sledeći dan, festival se seli na predivne lokacije – tvrđavu Punta Christo i poluostrvo Štinjan te pripadajući mu kamp i festivalsku plažu. Centralna lokacija festivala, 200 godina stara tvrđava Punta Christo, intiman je lavirint pozornica i prolaza obogaćenih najboljim svjetskim razglasima u neverovatnom okruženju mora i šume. Dimensions festival cenjen je zbog svojih jedinstvenih lokacija, intimne atmosfere, ali i istančanog muzičkog ukusa i politike izbora samo najfinijih house, techno, jazz, soul, drum and bass i psych vodećih svetskih muzičara; DJ-a, producenata, bendova, izdavačkih kuća i kolektiva. 

Povoljnije ulaznice za posetioce iz Hrvatske i regije za koncert otvorenja po ceni od 240 kuna su u prodaji i mogu se naći na stranicama Pozitivnog ritma, putem Entrio sistema. Povoljnija festivalska ulaznica za Dimensions festival po ceni od 660 kuna može se takođe naći u Entrio sistemima te na pretprodajnim mestima širom zemlje. 

 

Dimensions festival socijalno i virtualno

www.pozitivanritam.hr/festivali/dimensions-festival   www.facebook.com/DimensionsFestival     www.twitter.com/dimensions_fest   www.mixcloud.com/dimensionsfestival

www.youtube.com/dimensionsfestival   www.facebook.com/events/1601311620105256/

Avatar photo

Autor: Igor