FRANCUSKA ODUSTALA OD MERA SOCIJALNOG DISTANCIRANJA NA EVENTIMA SA MANJE OD 5000 LJUDI!

 FRANCUSKA ODUSTALA OD MERA SOCIJALNOG DISTANCIRANJA NA EVENTIMA SA MANJE OD 5000 LJUDI!

Francuska je odlučila opet dozvoliti dogadjaje u zatvorenim prostorima, uključujući i koncerte, ukratko sve događaje na kojima prisutvuje manje od 5000 ljudi i to bez daljnjih mera socijalnog distanciranja, izjavio je francuski premijer Jean Castex u nedavnom intervjuu za France Inter.

Jedino to neće važiti za delove zemlje koji su označeni kao “crvene zone” gde postoji veći broj slučajeva zaraze koronavirusom. Trentuno su to Pariz, Lyon i područija Bouches-du-Rhône i Gironde u kojima su Marseille i Bordeaux.

Ipak, na svim tim dešavanjima – dakle i na konceratima, u noćnim klubovima, na pozorišnim predstavama i u bioskopima – maske će u svakom trenutku biti obavezne. Istovremeno, početkom ove nedelje Francuska je najavila da će ‘veliki događaji’, odnosno oni sa više od 5000 ljudi, ostati zabranjeni do novembra.

“Kažem Francuzima – idite u bioskop, idite u pozorište – ne rizikujete ništa”, rekao je premijer Castex. Francuska ministarka kulture Roselyne Bachelot potvrdila je nove mere, pisajući na Twitteru o “uklanjanju distanciranja i stalnom nošenju maski, osim u crvenim zonama”. Castex je rekao da bi mere u određenim crvenim zonama mogle biti pooštrene.

Ovaj potez čini Francusku prvim većim tržištem koje je krenulo sticati povratak live eventova bez društvenog distanciranja. Zemlja je takođe najavila planove za paket ekonomskog oporavka od 2 milijarde eura za sektor kulture.

IZVOR: Mixamagadria.com

Avatar photo

Autor: Igor