Francuska voditeljka: Exit posebnim čine šarmantni Srbi!

 

Ovogodišnji Exit razlikovaće se i po većem broju posetilaca iz Francuske i Belgije što je privuklo i pažnju francuske državne televizije koja je poslala ekipu na Petrovaradinsku tvrđavu. France 2 jedna je od najgledanijih televizija u Francuskoj sa preko 15% učešća na veoma konkurentnom medijskom tržištu koje obuhvata oko 60 miliona stanovnika samo u Francuskoj, a emituje se odloženo i u jutarnjem programu u Kanadi, te u Belgiji i Švajcarskoj. Izveštaj sa Exit festivala, emitovan je u okviru veoma gledanog informativnog programa „Télématin“, koji se emituje već 30 godina, a ima učešće od neverovatnih 40% gledalaca u jutarnjem terminu u Francuskoj. Zahvaljujući poznatoj reporterki Mari Mamžoglu, atmosferu sa Petrovaradina videlo je blizu dva miliona gledalaca, što je u rangu sa najgledanijim sportskim prenosima u Srbiji!

 

 

U izveštaju se ističe lepota drugog po veličini grada u Srbiji, Novog Sada i grandioznost Petrovaradinske tvrđave na kojoj se održava Exit, kako se navodi, jedan od najraznovrsnijih muzičkih događaja, koji se po tome razlikuje od ostalih evropskih festivala. „Atmosfera je veoma dobra i jedinstvena, ne možete je naći nigde drugde“, ističe reporterka Mari Mamžoglu i dodaje da je posebno zanimljivo kako je festival nastao kao deo velikog pokreta za izlazak iz izolacije u kojoj se Srbija nalazila punu deceniju. „Danas nam dolaze posetioci iz preko 60 zemalja sveta, a prve godine dolazili su mladi sa celog Balkana, iz svih zemalja u kojima se nedugo pre tog još vodio rat, a sada se svi ti mladi okupljaju i zabavljaju potpuno normalno“, reči su kojim je osnivač Exita Dušan Kovačević približio početke festivala frankofonoj publici koja gleda „Télématin“ u Francuskoj, Belgiji, Švajcarskoj i Kanadi.

Prikazani su i kadrovi sa nastupa zvezda kao što su Emeli Sande, Faithless, John Newman, Motorhead, Roni Size, Hardwell, Eagles of Death Metal, Tom Odell, Clean Bandit i drugi, a sam Exit opisan je putem grafičkog ispisa tokom reportaže kao „nezaobilazan festival“! Na pitanje voditelja šta festival čini tako specijalnim, reporterka Mari Mamžoglu odgovorila je kao iz topa „Srbi!“, i dodala da atmosferi svakako doprinosi i šarm ljudi sa ovih prostora.

Avatar photo

Autor: Igor