Pet godina nakon njegove smrti, rođendan Frankie Knucklesa obeleževa se posebnim izdanjem pesme ‘Baby Want To Ride‘ sa ekskluzivnim preradama.

Biće dostupan na vinilu 1. februara i digitalno od 15. februara na SoSure Music. Njegov dugogodišnji saradnik Eric Kupper radio je sa Knucklesom kakobi stvorio Directors Cut, partnerstvo formirano za objavljivanje njihovih kolaborativnih pesama i obrada.

Ovo izdanje ‘Baby Wants To Ride‘ sadrzi ‘Re-Directed‘ verziju prilagođenu novijim vremenima sa ponovnim snimanjem originalnog vokala Jamie Principle.

“Frankie i ja smo želeli da zadržimo ukus originalne verzije, ali sa modernijim zvučnim pristupom, kao i nekim aktuelnim tekstovima koje je dao Jamie”, rekao je Kupper.

Izdanje uključuje i edit Jimmy Edgaraa, ekskluzivno dostupno na vinilu. Pedeset procenata profita iz ovog izdanja ide u fondaciju Frankie Knuckles, koja ima za cilj da se bavi Frankiejevom strašću, uključujući muziku u školama, LGBTK beskućnike, istraživanje i prevenciju AIDS-a, i istraživanje i edukaciju o dijabetesu. 

Izvor: MixMag Adria

Avatar photo

Autor: Igor