GOA EXPERIENCE vol.2 presents TRANSYLVALIENS FESTIVAL PROMO

 

U moru trance dešavanja jedan događaj će se izdvojiti ovog vikenda kao jedinstveni “GOA DOŽIVLJAJ”. Posle sjajnog starta serijala sa gostom iz Belgije, u drugom izdanju imaćemo priliku i zadovoljstvo da čujemo i uživamo u čarobnoj muzici Francuskog prducenta Stéphane Bèze-a koji će nam po prvi put u Srbiji predstaviti svoj projekat CROSSING MIND.
 
To će ujedno biti i promo party za fenomenalan festival u Rumuniji pod nazivom Transylvaliens koji smo promovisali i prošle godine. U goste nam takođe dolaze i dva DJ-a iz Rumunije, Hase i Lygos, osobe koje stoje iza festivala i koji za ovu godinu najavljuju nezaboravno iskustvo u mističnoj prirodi kakvo može da priredi samo Transilvanija. Za sve posetioce “GOA EXPERIENCE” žurke u toku je nagradna igra gde ste u prilici da osvojite besplatne karte za festival, sve informacije možete naći na fb event-u. Line up smo začinili sa još jednim live nastupom! Imba će nam predstaviti svoj novi EP “Impossible Astronaut” koji je izašao pod Neogoa etiketom, a pored toga prezentovaće nam i najsvežiji materijal koji sprema za svoj debi album koji će potpisati Suntrip izdavačka kuća.
 
 
Line up:
 
CROSSING MIND live!
Suntrip Records / Nice, France
 
IMBA live!
Suntrip Records, Neogoa Records
 
Transylvaliens Festival & Chaotic Beats DJs
Romania / Serbia
 
 
Full fluo decoration & video mapping by PSYLOCYBE & Side Effects
 
Iza projekta Crossing Mind krije se skromni Stéphane Bèze. Rođen je 1973. godine u Francuskoj, a trenutno živi i radi u Nici. Sa 14 godina je naučio da svira klavir i sintisajzer, a 1994. godine otkriva elektronsku muziku (Goa, Trance i Ambient), i četiri godine kasnije pravi svoje prve produkcijske korake i kreira svoj muzički pečat.
Između 1998. i 2003. veliki broj svojih pesama stavlja na kultni web sajt mp3.com, nakon čega odlučuje da prestane sa produkcijom sve do momenta kada su ga brojni fanovi širom sveta primorali da ponovo počne da stvara muziku.
Glavnu inspiraciju za svoju muziku pronalizio je kod pionira elektronske muzike kao što su Jean-Michel Jarre, Vangelis kao i kod nekih Trip-Hop izvođača: Massive Attack, Archive, Portishead… Kada govorimo o Goa Trance, projekti koji su mu privukli pažnju na samom početku su: Earth Nation, Astral Projection, Etnica, Praña, Man With No Name, MFG, Transwave, Total Eclipse, Platipus Records artists, Blue Room Released artists i mnogi drugi.
San mu je bio da realizuje ultimativnu low-tempo muzičku numeru sa svim sastojcima dobrog Goa hita, uz predivnu psihodeličnu melodiju, sa velikom evolucijom zvuka i sa malim ambijetalnim break-ovima. Nešto jedinstveno, bogato ali ne repetativno, kako ne bi dosadilo slušaocu. To je ujedno ideja i za njegove mid tempo numere. S obzirom da tokom svog live nastupa svira melodije, bass, arpeggio i sitne synth riffove nemoguće je izvesti up tempo numere, jer kako kaže nije Mozzart. Njegova omiljena low tempo numera je Tandu – New Aura, ovo remek delo za njega je predstavljalo okosnicu u njegovom stvaralaštvu duži vremenski period.
 
U periodu od 1998. do 2002. sve numere koje je stvorio bile su kreacija samo sa MIDI uređajima, pravi old school način, jedina mana ovog načina je što je izuzetno teško remiksovati svoju traku. Omiljeni sintisajzeri su mu Microwave 2 i Waldorf XT (takođe jako voli Pulse i MicroQ). Pored pomenutih takođe koristi Clavia Nordlead 1 i Ronald JP8000, VST-ove počinje da koristi nešto kasnije ali ne u velikoj meri jer mu se nije svideo zvuk koji dobija, a i jako je pristrasan prema realnim instrumentima sa puno dugmića.
U julu 2010. godine Italijanski DAT Records izbacuje album “The Holographic Paradigm” sa 9 numera koje su komponovane u periodu od 1999. do 2002. čime Stéphane pridobija armiju novih fanova i stiče veliko interesovanje. Dve godine kasnije Beligijska izdavačka kuća Suntrip Records predstavila je novi album pod nazivom “The Inner Shift”, sa kojom učvšćuje svoj status u Goa svetu i smatra se jednim od najkreativnijih Goa umetnika današnjice, najviše zbog svog prepoznatljivog stila sa višeslojnim melodijama koje će vas odvesti u dimenzije za koje niste ni znali da postoje.
 
 
Ograničen broj karata po PROMO ceni od SAMO 400rsd moguće je kupiti kod naših GOAmbasadora.
 
26. MART 2016. | KLUB SIOUX, BEOGRAD
GOA EXPERIENCE vol.2 with CROSSING MIND
TRANSYLVALIENS FESTIVAL PROMO PARTY
 
Transylvaliens Festival 2016
28-31 July 2016 Sibiu, Romania
Avatar photo

Autor: Igor