Savršenstvo umetnosti. Neprikosnovenost individue. Perfekcija veštine. 

 

Savršenstvo umetnosti. Neprikosnovenost individue. Perfekcija veštine.

Great Heart Art tattoo & art kongres nastao je iz želje za humanošću, stvaralaštvom, kreativnošću i povezivanjem specifičnosti. Ovaj kongres Beogradu će doneti novo lice predstavljanja, ali i razbiti sve tabue vezane za prisustvo tetovaža u mejnstrim kulturi.

Umetnost tetoviranja tokom godina doživela je veliku evoluciju, ali i revoluciju. Njene faze kretale su se od nekadašnje krajnje jednostavne forme i određenosti socijalnim strukturama, do današnje odsutnosti bilo kakve podele među osobama koje je poseduju, kao i trenutka kada svako od nas na svom telu može imati pravo umetničko delo. Iako se danas smatraju trendom one su veoma lični odraz, imajući mnogo veće značenje od samog oblika ili simbola. U estetskom i tehničkom smislu ova umetnost gotovo da je dostigla vid savršenstva i stala rame uz rame sa mnogim starijim umećima. Tetovaža danas predstavlja ne samo unutrašnji izražaj osobe koja je stvara, već i pojedinca koji će je nositi.

Great Heart Art kroz svoju misiju želi da predstavi posebnu selekciju najvećih evropskih i domaćih tattoo profesionalaca, ali takođe i da istakne neke druge, podjednako specifične umetnosti i njihove umetnike. Ideja je da sva velika srca svojim umetničkim izražajem u jedinstvenom ritmu ostave nezaboravni pečat i nasleđe.

U okviru jednog dela kongresa, biće održana predavanja na temu tetoviranja kroz vekove i zašto je smatrano tabu temom, a takođe i tetoviranje kao način izražavanja kroz posebne vrste sentimentalnog dizajna. Cilj ovog dela programa je veći doprinos osvešćenju ove i dalje, ne potpuno prihvaćene, grane umetnosti u široj populaciji našeg društva.

Ono na šta želimo da stavimo poseban akcenat je da tokom dva dana trajanja kongresa možete očekivati jedan celokupan događaj sastavljen fuzijom tattoo artista, drugih specifičnih umetnika i nezaobilazni muzički DJ bit kao notu koja uvek sve zaokružuje.

Great Heart Art tattoo kongres je humanitarnnog karaktera i sav sakupljen prihod će ići u dobrotvorne svrhe.

Veliko srce umetnika, velika simbolika dela, velika želja za unikatnim izražavanjem i veliki humanitarni cilj.

Definitivno događaj koji nikako ne smete propustiti.

www.facebook.com/greatheartart/

www.facebook.com/events/2820895831469212/

www.instagram.com/greatheartart/

 

Avatar photo

Autor: Igor