Guarana Lovefest od 1. do 3. avgusta u Vrnjačkoj Banji Muzički spektakl na tri lokacije u gradu

Guarana Lovefest, najveći muzički i umetnički festival u centralnoj Srbiji, ovog leta biće održan od 1. do 3. avgusta u Vrnjačkoj Banji. Posetioce sedmog izdanja festivala očekuju muzički program na tri lokacije u gradu, besplatni sadržaji na deset programskih zona, kao i aktivnosti u okviru posebnih omladinskih i humanitarnih projekata.

Prema rečima organizatora, nastupima najvećih svetskih producenata, muzička zona pokloniće publici najkvalitetniju zabavu i priliku da čuju vodeće zvezde elektronske muzičke scene. 

Uvereni smo da će Lovefest ove godine u okviru muzičkog programa zadovoljiti apetite najvećih obožavalaca elektronskog zvuka i da će publika uživati u nesvakidašnjem spektaklu koji pripremamo“, kazali su predstavnici festivala na konferenciji održanoj u restoranu QP Lounge. 

Na glavnoj festivalskoj bini tokom tri noći publici će se predstaviti neki od najpoznatijih izvođača elektronske muzike među kojima su legende detroitske di-džej scene Carl Craig i Kevin Saunderson, italijanski di-džej Butch, holandski dvojac Detroit Swindle, kao i Darius Syrossian i NiCe7. Domaća podrška biće Jan Nemeček, Nikola Vemić i Vuk Smiljanić. Prvi dan Guarana Lovefesta biće rezervisan za promociju srpske i regionalne muzičke scene, a osim nastupa grupa ZAA i Stray Dogg, zvezde večeri biće popularni bosanski sastav Dubioza Kolektiv.

Bogat muzički program biće organizovan i na EnergyStage-u gde će nastupiti holandski di-džej Gitchell Moore, danski dvojac Desos&Storm, popularni izvođači elektronske muzike iz Srbije – Banda Panda, Igor Jadranin, Doo, Manjane, Kristijan Molnar, Kristina Lalić, Subotić, Nemanja Krstić kao i di-džej duo Luka Vuković i Ivan Radojević. Starijim kolegama pridružiće se i Viktor Apostolski iz Skoplja, kao i Bojan Musulin iz Beograda, pobednici Lovefest konkursa „Mlade nade“.

Osim na prostoru letnje pozornice, svi posetioci festivala moći će da uživaju u muzici i tokom dana na Durex Chill zoni. Muzički program trajaće svakog dana od 15 do 18 časova, a ulaz u zonu je besplatan.

Bioskop na otvorenom, ulični basket i zabava za najmlađe na Guarana Lovefestu

Ovogodišnji Guarana Lovefest biće održan u okviru 10 zona na 11 lokacija u centru Vrnjačke Banje i time će se nastaviti projekat razvoja omladinskog aktivizma. Svi posetioci moći će da pogledaju filmove u Pringles bioskopu na otvorenom čiji će program svečano otvoriti kanadski putopisac i dokumentarista Kristofer Ruder. Publika će tokom dana moći da poseti izložbu fotografija na Nikon Photo zoni, ali i da se edukuje u okviru Workshop i Eko radionica. Najmlađi posetioci festivala moći će da se igraju i uživaju sa vršnjacima na Aqua Viva Kids zoni u okviru koje će biti organizovane kreativne likovne i dramske radionice za mališane. Za sve one koji požele da se bave sportom na raspolaganju će biti Cool Bar Street Basket i Extreme zone.

 

Nenad Borovčanin, državni sekretar Ministarstva omladine i sporta istakao je da mu je drago da se rađaju novi trendovi omladine, kao i to da Srbija ima manifestaciju posvećenu razvoju mladih.

“Ministarstvo omladine i sporta je u februaru ove godine i zvanično podržalo Lovefest kao najveći omladinski festival u našoj zemlji. Veoma mi je drago da postoji platforma koja osim što zabavlja, takođe i edukuje i motiviše mlade da stvaraju i napreduju u svojoj oblasti”, rekao je Borovčanin. 

U okviru Guarana Lovefesta biće održana i prva „Kancelarijada“, projekat Kancelarije za mlade, predstavljena kampanja „Ne govoru mržnje na Internetu“, kao i humanitarna akcija za borbu protiv karcinoma pod nazivom „Čijih je naših pet minuta“. 

Kamp na Guarana Lovefestu

Svim posetiocima Guarana Lovefesta na raspolaganju je i kamp, koji je smešten u blizini glavne muzičke zone. Prostor na kome će kamp biti lociran je ograđen i obezbeđen, a svi oni koji žele da na vreme rezervišu svoje mesto u njemu potrebno je da popune prijavu na sajtu www.lovefest.rs/kamp.

U prodaji trodnevne i jednodnevne ulaznice za festival

Trenutna cena trodnevnog paketa ulaznica je 1599 dinara, a pred početak Guarana Lovefesta cena trodnevne karte biće 1899 dinara. U prodaji su dostupne i jednodnevne ulaznice, koje se mogu kupiti za 799 dinara za prvi, odnosno 699 dinara za drugi i treći dan festivala. Karte za jedan ili sva tri dana festivala mogu se kupiti u svim poslovnicama Eventima u Srbiji.

Avatar photo

Autor: Igor