Blender i Beat dovode: Henry Saiza i Jan Blomquista live :: Hangar 13. april


Blender i Beat
kao dve organizacije slične po svom muzičkom senzibilitetu odlučile su da se spoje u ovom prelepom događaju.

13. Aprila u Hangaru, beogradska publika ima prvi put priliku da čuje live nastup fenomenalnog Jan Blomquist-a u njegovom izvođenju zajedno sa bendom. Pored ovog veoma posebnog umetnika novog doba, na bini će se ponovo naći Henry Saiz sa svojim takođe live nastupom. Ove večeri očekuje se pozitivan naboj umetničke energije, koja će preplaviti svaku prisutnu osobu u Hangaru.

Jan Blomqvist rođen je tokom osamdesetih sa bazom u Berlinu. On je upravo osoba koja je izumela koncept koncertnog izvođenja techno zvuka sa sanjalačkim vokalima i jednostavnim minimalnim notama. Jan na svojim solo nastupima pušta clubsoul, a sa svojim BLOMQVIST bendom, predstavlja se electro-pop stilom za ples.

Danju je spavao, noćima sastavljao svoje trake, a vikendima je radio kao barmen u Weekend club-u i sav novac koji bi zaradio trošio je na edukaciju u vidu posete koncertima Radiohead-a, berlinskom klubu Bar25 I after partijima. Sve je radio za svoju ideju da će jednog dana uspeti da razbije dosadu u klubovima i na plesne podijume doneti koncertni osećaj u vidu kombinacije jednostavnih vokala i minimalnih bitova.

Konačno u 2001. dogodila se eksplozija, nastup na Fusion festivalu ispred 3000 ljudi, izdanje za Dantze i Stil vor Talent, a u 2012. njegovi YouTube klipovi viđeni su od strane milionskog auditorijuma, Jan Blonquist imao je 350 nastupa za samo tri godine u najvećim svetskim metropolama. Za svoj prvi album trebalo mu je dosta vremena jer on koliko god da voli polu bitove, prezire polu dovršene poslove. Remot Control izdat 2016. doživeo je veliki uspeh sa svojim modernm prizvukom Portishead-a i Radiohead-a savršeno upakovanim i nezaobilaznim minimalnim bitom. Jan Blonqvist sa svojim bendom, trenutno je jedan među najtraženijim live act-ovima sveta.

Henry Saiz je španski di-džej, producent i live act umetnik iza koga je deset godina uspešne karijere. Saizov uspeh leži u njegovoj strasti koju istražuje kroz neobičan pristup elektronskoj muzici, kombinujući pop elemente i vokale sa akustičnim instrumentima.

Mali je broj umetnika koji su istinski posvećeni svom stvaranju na način na koji je Henry Saiz posvećen. Španski di-džej i producent i live act umetnik započeo je uspešnu karijeru pre 10 godina i od tada je objavljivao muziku na prestižnim etiketama kao što su Last Night On Earth, Suara i Bedrock, a nastupao je u najpoznatijim klubovima i na brojnim festivalima širom sveta. Saizov uspeh leži u njegovoj strasti koju istražuje kroz neobičan pristup elektronskoj muzici, kombinujući pop elemente i okale sa akustičnim instrumentima. 

Za više informacija u vezi ovog sjajnog eventa posetite oficijalni facebook event klikom ovde.

Avatar photo

Autor: Igor