Hibrid, etc. u saradnji sa Melikom Hadžić predstavlja novi video

Hibrid, etc. u saradnji sa violinistkinjom Melikom Hadžić predstavljaju novi live video session snimljen u Sarajevu. 

Nakon što su se upoznali pre dve godine u Holandiji, Hibrid i Melika su sarađivali na studijskom materijalu, a tokom ovog meseca imali su priliku zajedno nastupati na promociji knjige Zorana T Živkovića, te je na taj način nastala i ideja za snimanje ovog videa, koji je realizovan u produkciji labela Podmornica / Submarine Vibes.

Sa novim videom, Hibrid, etc. nastavljaju raditi na konturama svoga zvuka i oblikovati ga u sada već prepoznatljivu i neobičnu formu. Nakon objavljivanja singla «Ne Mogu Da Zaspim», trenutno završavaju i novi studijski album. 

Melika Hadžic, rođena u Bosni i Herzegovini, sa pet godina je počela svirati violinu. Sa petnaest godina imala je iza sebe više od stotinu javnih nastupa i primljena je na Muzičku akademiju u Zagrebu. Studije violine je nastavila na Univerzitetu u Bridgeportu (SAD), Muzičkoj akademiji u Beču, Internacionalnoj Menuhin akademiji u Švajcarskoj, Kraljevskoj akademiji u Londonu, Univerzitetu u Indiani i Codarts-u u Rotterdamu, gde je stekla, zvanje magistra muzike. Senzacionalna je klasična i moderna električna violinistkinja, koja oduševljava publiku svojim nekonvencionalnim stilom.  Za vreme boravka u Sarajevu, saradjivala je sa Dinom Merlinom, Sikterom, Basheskijom i Dvadesetoricom. Melika danas živi u Amsterdamu (Holandija). 

Hibrid, etc.

https://www.facebook.com/hibrid.official

https://www.instagram.com/hibrid.music

https://www.soundcloud.com/hibrid

Submarine Vibes

https://www.facebook.com/submarinevibes

https://www.instagram.com/submarinevibes

https://www.soundcloud.com/submarinevibes

https://www.youtube.com/submarinevibes

Podmornica

https://www.facebook.com/podmornica.sarajevo

https://www.instagram.com/podmornica_

Avatar photo

Autor: Igor