Hoće li ovo napušteno utvrđenje postati novi Berghain?

Svi koji su bili u Berghainu mogu da potvrde koliko je to specijalno mesto, tako da nije za čuđenje što je tim Škotskih promotera, kada su naleteli na ovo napušteno utvrđenje na ušću Temze, došao na ideju da pokuša da napravi novu verziju berlinskog kluba.

To je tačno ono što Minival ekipa promotera iz Aberdeen-a pokušava da napravi. Oni veruju da će donacijama uspeti da sakupe oko 750.000 funti koliko im je potrebno da kupe i renoviraju utvrđenje (prodaje se za 500.000 funti) i pretvore ga u Berghain u sred mora.

“Zamislite mesto gde možete da odete da pobegnete od svega. Sa najboljim svetskim DJ-evima, gde muzika konstantno ide” glasi reklama kampanje “Mesto gde vam je dozvoljena prava sloboda, da se istaknete kako želite među prijateljima. Hajde da uradimo to!”

Utvrđenje iz 19. veka se nalazi na Isle of Grain na samom ušću reke Temze, i sagrađeno je kao deo lanca priobalne odbrane. Ako se Minival-ov san ostvari, nismo sasvim sigurni kako će prevoziti posetioce do utvrđenja jer je građevina potpuno okružena vodom za vreme plime. Ali želimo im svu sreću, ako im se plan ostvari ovo će verovatno biti jedan od najboljih svetskih klubova.

Pogledajte još neke slike utvrđenja:

 

 

Avatar photo

Autor: Igor