Hurts na glavnoj bini EXIT festivala!

Jedan od najboljih koncertnih sastava, magnetični Hurts, nastupiće na glavnoj bini EXIT festivala u nedelju, 13. jula i zajedno sa grupom Suede prirediće savršeno nedeljno veče na Petrovaradinskoj tvrđavi. Publika EXITa može očekivati nezaboravni koncert jer su Hurtsi svoj kultni status zaslužili upravo svojim živim festivalskim nastupima, pa su tako, između ostalog, izglasani i za najbolji koncert čuvenih Glastonbury i T In The Park festivala i to ispred U2, Coldplay, Artic Monkeys, Beyonce i mnogih drugih. 

Njihovi koncerti poznati su po jedinstvenoj audio vizuelnoj estetici prožetoj hitovima kojima su osvojili svetske top liste, kao što su Wonderful Life, Miracle, Somebody To Die For, Stay, Sunday. Pažnju svetskih medija privukli su i duetom sa pop divom Kajli Minog (Devotion), kao i najpopularnijom obradom njenog hita Confide in Me. Hurts su postali poseban fenomen u savremenoj kulturi pošto su izbrisali granice ustaljenih muzičkih žanrova, stvarajući svoju jedinstvenu stilsku fuziju, pa su pored pop rock publike osvojili i elektronsku scenu saradnjom sa Calvin Harrisom i hitom Under Control.

Hurts svetsku popularnost dostižu već sa svojim prvim albumom ‘Happiness’ iz 2010. godine, koji je bio visoko pozicioniran na top listama najboljih albuma u Velikoj Britaniji, Nemačkoj, Austriji, Švajcarskoj, Poljskoj, Finskoj, kao i u Srbiji i regionu. Vodeći singl sa albuma, Wonderful Life, postao je jedan od najpopularnijih singlova na radio stanicama širom sveta, dostigavši 20 miliona pregleda na Youtube kanalu benda. Ubrzo su usledile i mnogobrojne muzičke nagrade i nominacije, među kojima su i NME nagrade za najbolji novi sastav i najbolji video (‘Sunday’), Virgin nagrada za najbolji sastav, MTV, ECHO, BAMBI nagrade i mnoge druge. 2013. izlazi novi album Exile koji je ušao u top 10 liste širom zemaljske kugle. Album za članove sastava predstavlja ‘novi oblik hrabrosti’: “Sve što smo oduvek želeli je da imamo hrabrosti, da rizikujemo… Prvi album kosio se sa svim što je tada bilo popularno u muzici. Zbog toga smo zvučali tako jedinstveno u odnosu na ostale. Sada, međutim, ljudi znaju kako Hurts zvuče i ne možemo više tako da radimo. Morali smo da se promenimo. A sa ovim albumom to smo i uradili.

Domaća publika imaće priliku da prvi put čuje hitove ‘Miracle’ i ‘Somebody to Die For’ uživo upravo na EXITu 13. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi.

Avatar photo

Autor: Igor