Ibica, Delhi, Bejrut pa Novi Sad! Space Motion i Undercatt za Doček Srpske nove godine!

 Ibica, Delhi, Bejrut pa Novi Sad! Space Motion i Undercatt za Doček Srpske nove godine!

Elegantan i opušten, Novi Sad dolazi u centar pažnje turista, prkoseći statusu drugog po veličini grada u Srbiji – ovako je prestižni turistički časopis Lonely Planet okarakterisao Novi Sad kog je svrstao u top tri destinacije koje se preporučuju turistima da posete. Nije ni čudo jer je Novi Sad kao Evropska prestonica kulture privukao veliki broj turista tokom godine titule, koji su mogli da se uvere šta Srpska Atina nosi sa sobom. 

Pored turista, Novi Sad je postao i omiljena prestonica kulture za 6000 umetnika iz 35 zemalja u 2022. godini pa je tako posle Ibice, Dubaija, Delhija i Bejruta, svetski poznat di-džej Space Motion odlučio da upravo napravi odličnu atmosferu u Novom Sadu za Doček 13. januara kada će nastupiti uz Undercatt, još jedno veliko ime elektronske scene. Ovaj elektro spektakl desiće se u Muzeju savreme umetnosti Vojvodine koji će ugostiti poštovaoce tehna i hausa po uzoru na svetski trend spajanja ovakvih prostora i elektronske muzike. 

Ulaznice za spektakularan program Space Motion & Tribe već su u prodaji na svim Gigs Tix prodajnim mestima, kao i onlajn na njihovom sajtu. 

Veliki je doprinos Space Motion-a kada je reč o elektrosnkoj muzici, o čemu govore činjenice da dominira svetskim najuglednijim plejlistama, kanalima za strimovanje, listama za preuzimanje muzike i listama podrške di-džejevima u poslednjih nekoliko godina, zavređujući podršku nekih od vodećih svetskih imena u melodic techno, progressive, trance i tech house žanrovima, sa svojim nepogrešivim vrhunskim bravurama. Neverovatna energija i produkcija Space Motion-a donele su mu međunarodno priznanje među vodećim muzičkim uticajnim ličnostima, ali i među globalnom klupskom zajednicom jer upravo svojom interpretacijom nastoji da uvede novi talas andergraund muzike, ostavljajući svoje verne fanove, pratioce, kolege i kritičare da željno iščekuju njegov sledeći potez. Uz njega će, u okviru programa Space Motion & Tribe, nastupiti i Undercatt koji je nastupao na jednom od najvećih muzičkih festivala elektronske muzike Tomorrowland i koji je 2014. postao deo Solomunove Diynamic porodice.

Pored programa Space Motion & Tribe, na Dočeku 13. januara nastupiće hrvatski lajv tehno sastav ABOP, koji će nastupiti u Radničkom domu. Pozorište mladih ugostiće zvezde iz Londona Haelos, u Srpsko narodno pozorište stižu dobitnica Elle Style Awards priznanja Konstrakta i Zemlja gruva. Rok, indi i alternativni zvuk, svako na svoj jedinstven način, donose Shortparis u Fabrici, Sana Garić u Kulturnoj stanici Svilara i Đorđe David i Ivana Peters u Kulturnoj stanici Barka. Virtuozi klasične muzike Ke Ma i Šihan Vang, uz Silk & Wind Duo, održaće koncert u Novosadskom pozorištu. 

Ulaznice za nastup jednog od najvećih džez pijanista današnjice Tigrana Hamasyana u Gradskoj koncertnoj dvorani, afričke r’n’b princeze Nneke, pevačice čiji glas ruši granice i puni velike sale Tijane Bogićević u Kulturnom centru Novog Sada, kao  i za koncerte holandske muzičke dive Sevdalize, svetski poznatog sastava Divanhana, legendarne YU grupe u svečanoj sali NIS-a, već su rasprodate.  Podršku programu Yu grupe na Dočeku pružila je kompanija NIS. Takođe, za koncerte Danice Crnogorčević kao i najboljeg džez benda iz Srbije EYOT, nema više ulaznica. 

U okviru Dočeka 13. januara u Kulturnoj stanici Bukovac program za decu prirediće Udruženje umetnika Visoko C, a tamo će nastupiti i sjajne devojke koje čine tamburaški sastav La Banda. Fuziju zvukova u Kulturnu stanicu Rumenka donosi bend Kal, dok će poseban umetnički program prirediti lokalne organizacije u novootvorenoj Kulturnoj stanici Kovilj. Ulaz na njihove nastupe biće slobodan. Više informacija svi zainteresovani mogu pronaći na sajtu docekns.rs

Avatar photo

Autor: Igor