Ibiza nastavlja sa žurkama ovog leta. Na ostrvo uz Covid-19 pasoše!

 Ibiza nastavlja sa žurkama ovog leta. Na ostrvo uz Covid-19 pasoše!

Španija nastavlja težiti uspostavljanju evropskog dokumenta ili zdravstvenog pasoša kao sredstva za otvaranje inostranog turizma ovog leta.

Ministarstvo turizma utvrdilo je da je takav dokument od krucijalne važnosti za omogućavanje oporavka turizma. Španski ministar turizma Reyes Maroto rekao je u ponedeljak novinarima da vlada planira uvesti potvrde o vakcinisanju ili “pasoše” u svoj sastav koridora sigurnog putovanja, kao “element sigurne mobilnosti”.

Već imamo uspostavljene sigurnosne protokole, ali želimo preduzeti još jedan korak kako bismo pomogli ponovnom pokretanju putovanja čim to dopusti situacija sa koronavirusom”, rekao je dodajući da vlada sarađuje sa EU i OECD-om na “usvajanju zajedničkih protokola koje će dati putnicima samopouzdanje da mogu putovati sigurno ”.

Većina stanovništva Ibize biće vakcinisano protiv koronavirusa do maja

Masovna vakcinacija na ostrvu započeće u aprilu. Ovi planirani protokoli, uključujući Covid-19 pasoše već su odobreni za upotrebu na Balearskim ostrvima, uključujući Ibizu. Kako prenose mediji Ibiza Rocks je prvi klub koji je zaželio dobrodošlicu stranim turistima, a otvara se 26. maja.

IZVOR: Klubskascena.hr

Avatar photo

Autor: Igor