Ida Engberg u vezi smrti Ericka Morilla : Ne smemo slaviti silovatelje

Ida Engberg u vezi smrti Ericka Morilla : Ne smemo slaviti silovatelje

Usled smrti Ericka Morilla i oproštaja sa njim koje su po društvenim mrežama iznele mnoge kolege i fanovi, švedski DJ i producent Ida Engberg na svome Instagramu objavila post o seksualnom uznemiravanju i nasilju u muzičkoj industriji i potrebi da se svi zločinci primereno kazne. Učinila je to, naravno, zbog optužbi za seksualno nasilje na Morillov račun od prošlog meseca.

“Naša dance zajednica ne bi smela zaboraviti ponašanje Ericka Morilla i staviti ga pod tepih. To dugujemo svim ženama i nadolazećim generacijama. Ne smemo slaviti silovatelje. Gadljivo je koliko je naša zajednica opsednuta zvezdama. Stidimo se!” napisala je upozoravajući na, čini se, zanemarivanje ozbiljnih optužbi zbog kojih je Morillo bio i uhapšen.

Ida tu nije stala, nego je dodala i priču o svom vlastitom iskustvu sa Morrilom 

“Jednom sam na after partiju u njegovoj kući sedela napolju na ležaljci i razgovarala sa mojim prijateljem kad mi je prišao sa leđa, povukao mi glavu, pridržao me čelom i protiv moje volje natočio mi piće u usta. Uznemirila sam se i pitala ga što to znači. Nasmejao se i rekao ‘to je MDMA. ‘ Rekla sam, ‘Mogu li sama izabrati želim li se drogirati ili ne?’ Ustala sam i napustila zabavu. Kasnije sam od prijatelja čula da je zamolio sve devojke koje se neće razgolititi da napuste zabavu. Upoznala sam ga nakon toga, a on se samo nasmejao i rekao: ‘Pa, ionako me nisi nameravala poševiti?’ “Takođe je rekao da nisam dobrodošala u njegovu kuću.” Engberg je dodala da je čula”bezbroj … sličnih priča”, napominjući da je Morillo imao “najgoru moguću reputaciju”.

Morillo se na sudu trebao pojaviti 4. septembra, ali je mrtav pronađen tri dana ranije.

Avatar photo

Autor: Igor