INSTAGRAM ODLUČIO SAKRITI VIDLJIVOST LAJKOVA U SAD-U!


Do ove odluke su došli nakon što je potvrđeno da korišćenje aplikacije ima uticaj na mentalno zdravlje korisnika.

Očekuje se da će Instagram u SAD-u početi sakrivati brojeve lajkova na IG postove, tačnije, od ove nedelje bi ta brojka trebala biti vidljiva samo vlasniku profila. Ova promena dugo se očekivala s obzirom na kontroverze oko uticaja aplikacije na mentalno zdravlje korisnika.

Prema TechCrunchu, na Wired25 konferenciji koje se prošli petak održala u San Franciscu, direktor Instagrama, Adam Mosseri najavio je planiranu promenu, navodeći: “Ideja je pokušati smanjiti pritisak na Instagram, učiniti ga manje takmičarski nastrojenim i pružiti ljudima više prostora da se fokusiraju na povezivanje s ljudima koje vole i stvarima koje ih nadahnjuju”.

Ovim pomakom kompanija očekuje da će “smanjiti anksioznost” i “smanjiti uspoređivanje na društvenim mrežama” čak i ako se dogodi da to sve ima negativne nuspojave na poslovanje Instagrama.

Iako je promena tek sada pogodila SAD, aplikacija je ovu promenu već testirala u drugim zemljama, uključujući Kanadu, Australiju, Japan i Brazil. Međutim, ta promena možda još nije trajna, kako je primetio Mosseri: “Moramo videti kako ona utiče na korisnike platforme, kako je koriste, kako se osećaju prema njoj, kako to sve skupa utiče na ekosistem stvaratelja”, zaključio je.

IZVOR: Mixmagadria.com

 

Avatar photo

Autor: Igor