ISTORIJA ELEKTRONSKE MUZIKE PRIKAZANA KAO SOLARNI SISTEM!

 ISTORIJA ELEKTRONSKE MUZIKE PRIKAZANA KAO SOLARNI SISTEM!

Sunce je legendarni bend Kraftwerk….

Mančesterski dizajnerski studio Dorothy istorija je elektronske muzike izrazito kreativno predstavio sopstvenom originalnom interpretacijom prepoznatljive mape Sunčevog sistema. Njihova dva sveža umetnička printa nazvana su “The Electronic Solar System” i “The Alternative System”, što su vrlo poznata imena – umesto nebeskih tela mapu čine ključni izvođači elektronike i alternativne muzike.

Kompanija je u opisu mape koja se odnosi na elektroniku napisala: “Baš kao što se planete vrte oko Sunca, a meseci oko planeta, naš elektronski Sunčev sistem predstavlja mapu masivnog uticaja koji su bendovi i muzičari kao što su Kraftwerk, Depeche Mode, Aphex Twin, Brian Eno ili Daft Punk imali jedni na druge i mnogobrojne ostale koji orbitiraju oko njih.”

Cela struktura osmišljena je tako da pokazuje i inspiraciju za svakog pojedičnog uključenog artista, a sasvim je logično da je poziciju Sunca, kao središte i glavna inspiracija celog sistema elektronike, zauzeo legendarni Kraftwerk, koji su od svojih premijernih istupa 1969. godine, slobodno se može reći, usmerili elektroniku i sve njene podžanrove u pravce kojima se kreću i do danas. Aphex Twin i The Chemical Brothers, primera radi, takođe imaju mnoštvo prolaznih meseca u svojim orbitama.

Želite li kupiti ovu fantastičnu mapu elektronske galaksije, kontaktirajte službeni sajt studija Dorothy.

IZVOR: Klubikon.com

Avatar photo

Autor: Igor