Iz srca Berlina stiže nam veliki talenat, producent i DJ ravno u Banja Luku – NIOTECH!

 Iz srca Berlina stiže nam veliki talenat, producent i DJ ravno u Banja Luku – NIOTECH!

Ponosno najavljujemo dolazak jednog od najznačajnijih izvodjača elektronske muzike na METAPHØNIC X OVERDRIVE event u Banja Luci!

Ovaj spektakl je zakazan za 08.06, a lokacija događaja je u srcu industrije ovog grada DKC Incel. Ovaj event donosi neopisivu energiju, vrhunske izvođače, setove koja će vas ostaviti bez daha i bez ikakve sumnje najbolji mogući provod.

METAPHØNIC je organizacija koja je osnovana 2023. godine u Banja Luci, sa ciljem promovisanja elektronske muzike kroz organizaciju techno događaja. Njihov fokus nije samo na pružanju prostora za publiku da uživaju u zvuku, već i na stvaranju atmosfere koja potiče na dublje iskustvo i povezivanje sa muzikom.  Iako se fokusiraju isključivo na organizaciju događaja, ova organizacija ne zanemaruje važnost zajednice koja stoji iza elektronske muzike. Kroz svoje događaje, oni aktivno podržavaju lokalne i regionalne umjetnike, pružajući im platformu za predstavljanje njihovog talenta široj publici. Kroz saradnju sa umjetnicima, DJ-evima, producentima i drugim kreativcima, METAPHØNIC organizacija istražuje granice elektronske muzike i stvara prostor za eksperimentisanje i inovaciju.

Upoznaćemo vas malo bolje sa izvođačima koji će biti deo ovog eventa:

NIOTECH 

Niotech je tehno umetnik čije je muzičko putovanje počelo uz harmonije klavira.

Svoje korene ima u gradu Karlsruheu, gde je otkrio svoju strast prema tvrdom tehno zvuku. Sada smešten u srcu Berlina, Niotech je osnovao svoju sopstvenu izdavačku kuću – „Whalien“. Ova izdavačka kuća odražava Niotechovu kreativnu viziju – platformu na kojoj objavljuje svoje muzičke kreacije, otkrivajući svoj jedinstveni pogled na tehno muziku svetu.

Niotech je kreativan producent, koji neprekidno objavljuje muziku koja pomjera granice žanra. Objavio je brojne uspješne albume na priznatim izdavačkim kućama poput Vast Perception, Janaham, Everyone on Acid, i stiče priznanje i podršku od nekih od najvećih imena u DJ sceni. Ovaj mladić ima brojne uzbudljive solo i saradničke albume koji su i više nego uspješni!

Instagram: https://www.instagram.com/niotech_/

TEYCHEE

Teychee je ušla u tehno scenu 2012. godine kada je posjetila hard tehno žurku koju je organizovala lokalna serija događaja pod nazivom ‘Rave’n’Roll. Ostavljena očarana energijom na plesnom podijumu, počela je da se bavi DJ-ingom 2013. godine.

Teychee je postala prava snaga u tehno sceni Hrvatske. Kao vođa kluba Depo u Zagrebu već 10 godina, stekla je bogato iskustvo na mnogim nivoima. Organizuje Girl’s Night i sarađuje na Hard Night događajima, oba posvećena tvrdom tehno zvuku.

Njen prvi izlazak bio je na Technodrome etiketi 2018. godine. Naknadni izlasci obuhvatali su trake na etiketama kao što su Shout, Pure Dope Digital, Techno Vinyls, NotDolls, Harte Musik, Fluctuat, a njen poslednji izlazak bio je na njenoj sopstvenoj etiketi 3x2u, koju je osnovala sa N.Grezi.

Njen spektar zvuka ide od mračnog, ritmičnog do industrijskog, prilagođavajući se raznovrsnosti. Njen pristup staroj školi miksovanja omogućava joj da se izrazi kroz vinil i digitalne DJ setove sa izvanrednom tehnikom miksanja. Njeno old skul miksanje će natjerati svakoga da pleše i osjeti beskonačnu eksploziju energije, jer donosi veliku dozu karaktera i emocija, predstavlja specifičan zvuk u svakom njenom setu.

Njen stav “get to the core” naveo je da proučava audio inženjering i postane profesionalno obrazovani muzički producent i tehničar.

Instagram: https://www.instagram.com/teychee_techno/

LEBRONXU

LEBRONXU je DJ iz Banja Luke, Bosna i Hercegovina.

Prve korake napravio je u ATOMIC muzičkoj produkciji i dj školi koju vodi Mladen Tomić, gdje je naučio mnogo o muzičkoj produkciji i djingu.

On je vlasnik METAPHØNIC, hard/trance tehno organizacije osnovanu u Banja Luci koja nastoji da podigne elektronsku muziku na viši nivo. Njegova posvećenost i naporan rad isplatili su se kada je počeo da nastupa u lokalnim klubovima i događajima, kao što su klub Drugstore, Depo klub, Greenlove Festival. Skoro cijeli život je zaljubljenik u hard tehno stil. Njegov stil karakteriše brz ritam, setovi bogati acid zvukovima i raznim elementima trancea i psihodelije. Njegovi setovi su uvjek puni energije i pozitivne atmosfere koja se prenosi na publiku.

Uz pažljivo odabranu muziku, LEBRONXU uspjeva da stvori neverovatnu vezu sa publikom i uvjek ostavi odličan utisak na slušaoce. On uživa u brzom stilu miksanja muzike i isporučuje vam je u njenom najboljem obliku.

Instagram: https://www.instagram.com/lebronxuu/

DUJAGAN

Sa dubokom ljubavlju prema muzici je zakoračio u svet rave-a 2014. godine. Bio je to živahan puls žurki i želja da dijeli svoje omiljene pjesme na ogromnim zvučnicima klubova što je zapalilo iskru njegovog DJ putovanja.

Inspirisan legendarnim Tomasom P. Hekmanom, je usavršio jedinstvenu kombinaciju acid techno i hard techno zvuka, stvarajući setove koji pulsiraju sirovom energijom i hipnotičkim ritmovima. Crpeći iz Hekmanovog pionirskog duha, unosi neizmjernu posvećenost u svaki nastup, gurajući granice i uranjajući publiku u nezaboravno zvučno putovanje.

Od nemilosrdne snage hard techno zvuka do zaraznih ritmova acid techna, Dujagan kreira atmosferu koja zasjenjuje, osvježava i ostavlja dubok trag na plesnom podijumu.

Instagram: https://www.instagram.com/dujagan/

Avatar photo

Autor: Igor